Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy szintes vagy két szintes...

Egy szintes vagy két szintes családi házat érdemes venni? Előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés
Ha két szinteset vennénk akkor lenne alul minden, annyi, hogy csak 1 hálószoba lenne lent.

2021. márc. 9. 12:23
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, fürdőszoba pl. nekünk volt mindkét szinten, és nappalinak nevezett hely is, de mivel egy család élt a házban, mindenki ugyanazt a nappalit használta... a konyháról, étkezőről, háztartási gépekről (mosógép, szárító, hűtő stb.) nem is beszélve.

2021. márc. 23. 16:02
 22/40 anonim ***** válasza:
49%

#19 Ti hányan laktok egy házban, hogy három konyha kell?

Amúgy én ugyanakkora nm-t értettem egy szintes vs. több szintes ház esetén, ilyen esetben az egy szintes szinte mindig olcsóbb.

Gondold végig, hogy ott kezdődik, hogy mondjuk kétszer akkora telek kell, aztán alapozás, tető kétszer akkora területre.

2021. márc. 23. 17:19
 23/40 A kérdező kommentje:
Érdekes amiket írtok. A mi városunkba az emeletes házak jóval drágábbak 30-40 millió körül van.
2021. márc. 23. 17:31
 24/40 anonim ***** válasza:
57%

A 19-es vagyok: elvileg tényleg három külön lakásnak is lehetne használni, de ettöl még nem társasház!

Eredetileg az alsó szinten anyósom élt, a felsön a gyerekeim, középen meg mi a párommal.

A mi szintünk volt a "fö" lakás, azaz itt föztem mindenkinek, de ha anyósom este akart valamit fözni magának, akkor nem zavart minket a zörgéssel, ugyanez volt érvényes a gyerekekre is, ha késö este akarta egy teát vagy egy pizzát, meg tudták anélkül csinálni, hogy mást zavartak volna vele.

Ugyanez érvényes a három fürdöre, nálunk van kád is, lenn meg fönn zuhanyzó, ami reggelenként kifejezetten jó volt, nem kellett egymást sürgetni, illetve este sem zavart senkit, ha valaki késön lezuhanyozott.

Most ugyan elvileg csak ketten lakunk itt, de elég gyakran jönnek a gyerekek, így mindenkinek megvan a saját magánterülete, ahol dolgozni tud, meg ha akar, egyedül lenni.

2021. márc. 23. 18:31
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, 30-40 éve direkt építettek többgeneraciós hazakat, mert általanos dolog volt összeköltözni szülőkkel/ anyós-apóssal. Ez napjainkban már egyáltalán nem jellemző és aki szülőkkel akar összecuccolni, szinte kizárólag a kb 35-40 éve épült ilyen célú hazakból valogathat. A miénk csak 160nm 2 szinten,de mondjuk vegyük, hogy 3 szintes lenne az is: 240nm!! Egyszinten??? Hát az lenne ám a luxus földszintesíteni 240nm-t :)

Most, ha építkeznél, megveszed a telket, aztan arajanlatot kapsz 650ezer ft/ nm ről a kivitelezővel .... Hát ilyen áron még az sem fog összeköltözni az öregekkel, akik szerettek volna. Más idők, más életvitel.

2021. márc. 23. 18:48
 26/40 anonim ***** válasza:

#23 kb azonos méretű, azonos időszakban épült, azonos anyagokkal készült házakat hasonlítasz egymáshoz?

Tényleg furcsa. Mennyibe kerül nálatok egy 300 nm-es telek?

2021. márc. 23. 19:42
 27/40 A kérdező kommentje:
8-12 millió egy telek
2021. márc. 23. 19:53
 28/40 A kérdező kommentje:

Igen azonosakat hasonlítok össze.

De nagyon túl van itt árazva. Nagyvárosi árak vannak, holott ez csak egy kis város.

2021. márc. 23. 19:54
 29/40 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem egy kétszintesben több anyag is van ezért lehet drágább és most itt a födémre gondolok, eleve a szintek közt is megvan rendesen a beton gerendázat, de még a tető fele is. Az én házam legalábbis ilyen. De voltam olyan egyszintes háznál segíteni villanyt szerelni, ahol csak jelképes padlás volt, tehát csak a gerendákon lehetett közlekedni, amikre szinte direkben volt a gipszkarton csavarozva,rajta szigetelés. Oda nemigazán lehet semmit felpakolni, pedig sokkszor jól jön egy ilyen pakolós kacatos tárolási lehetőség egy háznál.
2021. márc. 23. 21:06
 30/40 anonim ***** válasza:

#26 szerintem a ház állapotától és elhelyezkedésétől sokkal inkább függ az ár/árkülönbség, mint a korától/anyagától.

Ugyanaz a fűtéstipus?ugyanakkora a telek? ugyanúgy felújított,?nyílászárók? szigetelés van-e ugyanolyan? távolság a városközponttol? stb....

2021. márc. 23. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!