Egy szintes vagy két szintes családi házat érdemes venni? Előnyök, hátrányok?
Én laktam mindkettőben. Gyerekkori álmom volt az "emeletes" ház, lelkesedtem mikor beköltöztünk.... hamar elmúlt a lelkesedés. :)))
Pedig alapvetően panel x. emeletén nőttem fel, szóval maga a lépcsőzés abszolút megvolt, de engem nagyon zavart hogy a saját lakásomon belül is lépcsőzni kell, inkább halogattam hogy pl. felvigyek valamit az emeletre elpakolni a helyére.
Most egyszintesben élünk, sokkal jobb.
De ha lenne 2-3 gyerekünk akkor meg megintcsak az emeletesre voksolnék szerintem, sok embernek jó.
Nálam is ez dilemma. Két kisgyerekem van, 2 és 4 évesek. Most társasházban élünk, egyszerű őket nyomonkövetni.
Ha emeletesbe költöznénk, nem tudom hogy lenne. Egyedül még nem lehet őket hagyni, rohangálni fel -le meg nem szeretnék egész nap. De ez is attól függ milyen kialakitása van a háznak,ennyire elszeparált az emelet.
Emiatt most inkább az egyszintesben gondolkodom.
Egyszerűen nem látom semmi előnyét a kétszintes háznak. Apróságnak tűnik, de hamar kényelmetlen lesz a házon belüli lépcsőzgetés, kivéve ha már így nőttél fel és ezt szoktad meg.
Ha nagyon nagy, kétgenerációs házat akarsz, akkor ott valóban a szeparálhatóság miatt jobb az emeletes, de szerintem ezeknek a házaknak nincs létjogosultsága, látszik is, hogy kb eladhatatlanok.
Érdekes, én közel 30 éve vettem direkt háromszintes házat és semmi esetre sem cserélném el egyszintesre (olyanban nöttem fel)
Ésszerü elrendezéssel nem kell folyamatosan lépcsözni - lényegében minden szint komplett lakás. (Mellesleg egy többszintes ház NEM olcsóbb!)
Emellett azt sem értem, miért lenne szempont, ha valaki eltöri a lábát - most vagyok 60 éves, de még nem volt lábtörésem, meg más törés sem. Emellett nagyszülö is vagyok és egyáltalán nem zavarnak a lépcsök, inkább csak elönyét látom annak, hogy tudok eleget mozogni.
Persze, ha a két/többszintes azt jelenti, hogy lenn vagy egy konyha meg esetleg ebédlö, fönt meg a fürdöszoba meg hálók, akkor ott nem az a gond, ogy több szint van, hanem hogy nem jól van elrendezve.
Utolsó válaszoló három szintes háza amennyiben megfelel 3 komplett lakásnak, az gyakorlatilag egy társasház. Akkor több kérdés felmerül: ki van-e használva a ház/ szükség van-e annak minden helységére (3 konyha, 3 fürdőszoba, összes szinten hálószobák, nappalik). Van-e értelme egy nem leválasztott házban elválasztva élni több személynek?
Amennyiben van, úgy miért fontos, hogy hány szintes a ház?
"Persze, ha a két/többszintes azt jelenti, hogy lenn vagy egy konyha meg esetleg ebédlö, fönt meg a fürdöszoba meg hálók, akkor ott nem az a gond, ogy több szint van, hanem hogy nem jól van elrendezve."
Pedig pontosan ez az alapfelállás a többszintes házak építésénél, mivel nem fog mindenki egy saját hálószobát/gyerekszobát/konyhát kialakítani az összes szintre, hogy majd ahol éppen van, ott alszik/TV-zik/főz...
De ha neked a 3 szintes ház azt jelenti, hogy mind3 szinten külön konyhát, s így külön háztartást tartasz fenn, akkor ott az a gond, hogy nem jól van értelmezve a többszintes családi ház fogalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!