Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy szintes vagy két szintes...

Egy szintes vagy két szintes családi házat érdemes venni? Előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés
Ha két szinteset vennénk akkor lenne alul minden, annyi, hogy csak 1 hálószoba lenne lent.

2021. márc. 9. 12:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
72%
Kétszintes ház akkor praktikus, ha sokan vagytok. Két-három embernek elegendő 60-80 nm és egyetlen szint. Nálam az is szempont, hogy a robotporszívó az egész lakást körbe tudja járni, lépcsőt mászni viszont nem tud :-)
2021. márc. 9. 14:39
 12/40 anonim ***** válasza:
97%

Én laktam mindkettőben. Gyerekkori álmom volt az "emeletes" ház, lelkesedtem mikor beköltöztünk.... hamar elmúlt a lelkesedés. :)))

Pedig alapvetően panel x. emeletén nőttem fel, szóval maga a lépcsőzés abszolút megvolt, de engem nagyon zavart hogy a saját lakásomon belül is lépcsőzni kell, inkább halogattam hogy pl. felvigyek valamit az emeletre elpakolni a helyére.

Most egyszintesben élünk, sokkal jobb.

De ha lenne 2-3 gyerekünk akkor meg megintcsak az emeletesre voksolnék szerintem, sok embernek jó.

2021. márc. 9. 16:32
 13/40 anonim ***** válasza:
78%
Én 2 emeletesben nőttem fel, én nagyon szerettem. Most panelban élek, szüleim meg még mindig ott. Már nem mennek fel az emeletre egyáltalán, ha nem szükséges, 3 hálószoba és 1 fürdő volt az emeleten. földszint nappali, konyha, garázs, előszoba volt.
2021. márc. 9. 17:56
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszintesben lakom, és szerintem nyugalmasabb mint az egyszintes, mert ha valaki sokáig szeretne aludni, vagy éppen éjszakás volt, az az emeleten nyugodtan tud pihenni, míg lent a család többi tagja TV-zhet, ilyenformán én az amerikai konyhának sem vagyok híve, mert ugyan nálam nem ilyen van, de a konyhából mégis sok zaj jön amitől van, hogy nem hallani a TV-t
2021. márc. 9. 21:41
 15/40 anonim ***** válasza:
80%

Nálam is ez dilemma. Két kisgyerekem van, 2 és 4 évesek. Most társasházban élünk, egyszerű őket nyomonkövetni.

Ha emeletesbe költöznénk, nem tudom hogy lenne. Egyedül még nem lehet őket hagyni, rohangálni fel -le meg nem szeretnék egész nap. De ez is attól függ milyen kialakitása van a háznak,ennyire elszeparált az emelet.

Emiatt most inkább az egyszintesben gondolkodom.

2021. márc. 10. 14:32
 16/40 anonim ***** válasza:
40%

Egyszerűen nem látom semmi előnyét a kétszintes háznak. Apróságnak tűnik, de hamar kényelmetlen lesz a házon belüli lépcsőzgetés, kivéve ha már így nőttél fel és ezt szoktad meg.

Ha nagyon nagy, kétgenerációs házat akarsz, akkor ott valóban a szeparálhatóság miatt jobb az emeletes, de szerintem ezeknek a házaknak nincs létjogosultsága, látszik is, hogy kb eladhatatlanok.

2021. márc. 11. 21:05
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi is két szintes lakásban laktunk, most direkt egyszinteset kerestem. Az mindenképpen fontos, hogyha eltöröd a lábad, látogatóba jönnek a nagyszülők, vagy csak ida akarod költöztetni őket, ha betegek 1-2 hétre (vagy mikor a gyerekek betegek, akkor kell segítség), akkor van lent legalább egy háló. De a két szintes nyilván olcsóbb.
2021. márc. 23. 14:08
 18/40 anonim ***** válasza:
78%
Kétszintesben nőttem fel, most egyszintesben élek a gyerekeimmel és hálát adok az égnek ezért, mert kb 150x kell bemennem vmiért a gyerekszobába vmiért. Nálunk nem volt szempont vásárlásnál, hogy hany szint legyen, néztünk mindkét típust. Ha őszinte akarok lenni, azt mondom, csak annyi a kétszintes ház előnye, hogy jobban néz ki KÍVÜRŐL. És minden más az egyszintes mellett áll.
2021. márc. 23. 14:12
 19/40 anonim ***** válasza:
47%

Érdekes, én közel 30 éve vettem direkt háromszintes házat és semmi esetre sem cserélném el egyszintesre (olyanban nöttem fel)

Ésszerü elrendezéssel nem kell folyamatosan lépcsözni - lényegében minden szint komplett lakás. (Mellesleg egy többszintes ház NEM olcsóbb!)

Emellett azt sem értem, miért lenne szempont, ha valaki eltöri a lábát - most vagyok 60 éves, de még nem volt lábtörésem, meg más törés sem. Emellett nagyszülö is vagyok és egyáltalán nem zavarnak a lépcsök, inkább csak elönyét látom annak, hogy tudok eleget mozogni.

Persze, ha a két/többszintes azt jelenti, hogy lenn vagy egy konyha meg esetleg ebédlö, fönt meg a fürdöszoba meg hálók, akkor ott nem az a gond, ogy több szint van, hanem hogy nem jól van elrendezve.

2021. márc. 23. 14:45
 20/40 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó válaszoló három szintes háza amennyiben megfelel 3 komplett lakásnak, az gyakorlatilag egy társasház. Akkor több kérdés felmerül: ki van-e használva a ház/ szükség van-e annak minden helységére (3 konyha, 3 fürdőszoba, összes szinten hálószobák, nappalik). Van-e értelme egy nem leválasztott házban elválasztva élni több személynek?

Amennyiben van, úgy miért fontos, hogy hány szintes a ház?

"Persze, ha a két/többszintes azt jelenti, hogy lenn vagy egy konyha meg esetleg ebédlö, fönt meg a fürdöszoba meg hálók, akkor ott nem az a gond, ogy több szint van, hanem hogy nem jól van elrendezve."

Pedig pontosan ez az alapfelállás a többszintes házak építésénél, mivel nem fog mindenki egy saját hálószobát/gyerekszobát/konyhát kialakítani az összes szintre, hogy majd ahol éppen van, ott alszik/TV-zik/főz...

De ha neked a 3 szintes ház azt jelenti, hogy mind3 szinten külön konyhát, s így külön háztartást tartasz fenn, akkor ott az a gond, hogy nem jól van értelmezve a többszintes családi ház fogalma.

2021. márc. 23. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!