Érdemes még tartani? Vagy inkább kiszálljak belőle?
2016-ban vettem egy 110 nm es üzlethelyiséget 14 m-ért Bp 4. kerületében. Elkezdtem felújítgatni, de a közösköltség 20 ezer körül van, és az építményadó is havi szinten 18 ezer körül. A felújítás kb 40% -nál tart. Még lennének falazások, lefolyók, vízvezetékek kialakítása, burkolatok, nyílászárócserék stb.
Mivel közben nincs máshol laknom bejelentkeztem ide.
Az elhelyezkedése utcasarkon van a váci úttól nem messze, ahol szintén rengeteg helyiség üresen áll, vagy eladó.
Ilyen kölstégek mellett érdemes ezzel így foglalkozni még?
Megtérülne valaha?
Vagy jobban járnék ha feladnám, és vennék egy fele ekkora lakást?
Az összbevételem a éppenhogy 400 ezer ft havonta.
Hitel stb szóba sem jöhet, a tulajdonjog 1/1 ben az enyém.
110 nm-es ingatlan 14 M-ért, 20 000 kktg-gel és 18 adóval?
És azért akarod eladni, hátha kapsz fel ekkorát fele ennyiért?:)))
Oké, érhet most 2,5-szer annyit, de akkor is.
Itt csak a ráfordított munka a kérdéses, hogy érdemesnek látod-e vagy nincs kedved hozzá.
Nem tudsz semmit kapni ennyiért, amiből maradna mondjuk +10 M-d, azt is te tudod, érdemes-e a cserével annyit dolgozni akkor.
"a napi 180-240 vevő és az átlag 2-3-5 ezres kosárértékkel kevés volt"
Nem akarok okoskodni, de a legkisebb számokat is vesszük, 180 vevő * 2 ezer Ft az napi 360.000 Ft * 30 nap= majd 11 millió Ft/hó.
Egy átlagfizetést nem tudott ebből hozni?
"Egy átlagfizetést nem tudott ebből hozni?"
:)
Igen egy kezdő így gondolkodik, de ez nem ilyen egyszerű, ezena valós haszon kba töredéke, még átlaghasznot sem tudok mondani, és kellett 4 alkalmazott úgy hogy én még beugrósba besegítettem x összegért, és volt még ezenkívül más boltja is annak aki üzemeltetett.
De mivel a konszernjogot ő is csak bérelte és nem megnyerte, csupán arra volt negyed millió a bérleti díj (állítólag), utána jött még a helyiségbérlet a rezsi, és az alkalmazottak bérköltsége nameg az adók (jövedéki, iparűzési meg még ki tudja mi).
Nemtudom igazából mire kellett neki a biznisz, de amikor közöltem, hogy emelek egy huszast a bérleti díjon, de kevesebbről kap majd számlát, hogy ne csapjon agyon az SZJA sáv, akkor rá nemsokra szerződést bontott. Ezekszerint nem érte meg neki vagy nem pörgött annyira az áruja mint kellett volna, lehet az áruja sem a saját tőkéje volt.
Az eladótér 40 nm volt ehhez jött hozzá a többi helyiség, raktár stb
De nem tudta rendesen áruval sem telerakni, akkora falfelületek, polchelyek lettek volna hogy akár 30 millióért beférne áru, ehhez képest volt benne kb 10-12 millióért.
Egy év üzemelés után még bőven nulszaldós volt aztán meg már ki is szállt belőle, mondjuk a Kovid úgyis elkapálta volna.
Kevesebb pénzből kevesebbet vásárolnak az emberek.
Nem tudom mennyi lehet a dohányárun, de a piákkal többet kereshetett, csak abból is csak az olcsó ment inkább.
Nameg nem árulhatsz bármit egy dohányboltban, szóval be volt korlátozva azért.
"Nem tudsz semmit kapni ennyiért, amiből maradna mondjuk +10 M-d"
De...
Baranya, Zala, Nógrád megye közül válogathatok régebbi kertes ház vagy zártkertek közül, esetleg tanya...
Pest megyét elfelejthetem 40 nm től felfelé még a lepukkant kategóriában is.
"és kellett 4 alkalmazott"
Ezt általában úgy szokták csinálni, hogy nyitnak egy vegyesboltot és a család tagjai az alkalmazottak, így ergo nem megy ki a haszon.
"Ezt általában úgy szokták csinálni, hogy nyitnak egy vegyesboltot és a család tagjai az alkalmazottak, így ergo nem megy ki a haszon."
Ez egy dohánybolthálózat volt, bővíteni akartak illetve a konkurenciát elnyomni, ezért béreltek még helyet.
Nincs annyi családtag ami 5-6 boltba elég lenne.
A vegyesbolt még ennyi sem volt, az alig nyitott ki már be is zárt nem is értem mit akart mert a szomszéd utcában is van egy és 5 utcára meg ott a multi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!