Mi volna a helyes lépés jelenleg budapesti lakásvásárlás tekintetében? Albérletben maradás, azonnali vásárlás, kivárás? Konkrétumok bent.
Sok hasonló kérdés van mostanában, de szeretnék most egy konkrétumokkal is bíró kérdést feltenni, és a tanácsotokat kérni.
35 éves férfi vagyok. Van jelenleg 27 millió Forintom Állampapírban (MÁP+). Budapesten élek, egyedül, kb. 600.000 Forint nettót keresek.
Albérletben lakom egy közeli rokon lakásában, így nagyon kedvező, 75.000 Forintot fizetek egy komplett lakásért a Parlament mellett.
Mivel még nincs saját lakásom, talán itt az ideje meglovagolni a jelenlegi ár stagnálást.
Mit tennétek a helyemben? A számomra lehetséges irányokat megtaláljátok a szavazásban. :) Hitelt annyira nem szeretnék felvenni, de azért betettem ezt is az opciók közé, hátha van jó ajánlat a pénzpiacon.
Ha lakást vennék, egyelőre elegendő lenne valami kis méretű, kb. 30-40nm-es ingatlan valahol Budán, vagy Budához nagyon közel.
Tényleg elférek ennyiben, kevés cuccom van, és nem szeretnék párkapcsolatban élni.
#40: Nem okosat akarok, hanem tapasztalatmegosztást. Attól nem vagyok senkitől okosabb, mert nettő 600-at keresek.
Sőt, az a helyzet, hogy ha valaki jól képzett, jól keres, sokkal könnyebben talál reálisnak tűnő kifogásokat arra, hogy miért ne lépjen meg valamit.
#40: Bp-n a nettó 600 abszolút nem egy csúcsfizetés.
Nem irigykedni kell, hanem tenni érte.
#43: Amire te gondolsz az a havi 10 milliós kategória, neki a kocsija lízingdíja kb. 600 ezer :D
De földi halandóknak vannak úgynevezett szakmák, amiket ki kell tanulni, aztán meg normálisan dolgozni.
Nem kell feltétlenül programozónak lenni. Egy szobafestő 1 nagyobb lakásra leakaszt ennyi munkadíjat.
A kérdezőnek nincs önereje, alacsony a fizetése. Nincs több kérdésem.
Bérelj tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!