Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek arról ha...

Mi a véleményetek arról ha valaki banki visszavett lakást vesz?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, nekem lelkiismeret furdalásom lenne, de adódott egy ilyen lehetőség, hogy harmadáron vegyek lakást ezzel a "konstrukcióval"

Ti vennétek? Esetleg vettetek már?

Hiszen végül is azért hogy nekem olcsón legyen lakásom, egy család elveszíti az otthonát. Másrészről viszont már elvesztették, miért ne gondoljak magamra?

2021. febr. 7. 14:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván a 180 millió forintos lakás tulajdonosa megy majd a híd alá:D Kérdező, sajnos felkapott helyeken gyakorlatilag nulla esélyed van ilyen áron luxusingatlant venni, de ez amúgy is készpénzes műfaj, ha nincs az 50 millió a számládon (ami amúgy nem annyiért fog elkelni), akkor mindegy is. Mellesleg nem találtam interneten egy példát sem a 180 millió forintos II. kerületi lakásra 30-ért, mutatsz egyet?
2021. febr. 7. 16:05
 12/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem tudok mutatni, mivel ezek zárt kezelésű listán vannak, titoktartással. Nem a neten hirdetik, be kell jelentkezni és ott megmutatják az aktuális listát.

Amúgy természetesen van 50 millió készpénzem(picit több is) különben neki sem indultam volna.

2021. febr. 7. 16:31
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Eddig azt hittem, ezek nyilvánosak a NAV árverési felületén. Ott egy Aurórai utcai egyszobás kis garzon is 15-ről indul, így elsőre nehezen hihető, hogy van ilyen.

Milyen felületen vannak ezek a zárt kezelésű listák egyébként?

2021. febr. 7. 16:40
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Azért nem úgy megy, hogy egyik napról a másikra árverezés van. Egy csomó felszólítás és figyelmeztetés megy ki előtte, a bank próbálja a kapcsolatot felvenni a tulajokkal, mielőtt árverést indít. Én - ha jó áron van és megfelel nekem - vennék ilyen házat. A legtöbb ember sajnos a saját butaságának áldozata, és ezért veszítik el az ingatlanjukat. Nem azért veszítik el, mert én meg akarom venni, sokkal előbb elveszítették már. Szóval nekem különösebb lelkiismeretfurdalásom nem lenne.
2021. febr. 7. 17:06
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha te nem veszed meg, megveszi más. Nem a te hibád és nem is a banké, hogy valaki olyan anyagi helyzetbe kerül, hogy nem tudja a hitelét fizetni. Sőt, leginkább a hitel felvevő hibája, hogy erőn felül vesz ingatlant.

Más: el ne hidd, hogy te banki árverésen harmad meg féláron fogsz lakást venni, pláne Budapesten. Ezeknél lényegében a piaci árig felkúszik a licit, van hogy még fölé is megy. Ha a becsült értékhez képest nagyon alacsonyan menne el, akkor lehet hogy el sem adják, hanem meghirdetik licitre x hónappal később újra.

2021. febr. 7. 19:25
 16/20 A kérdező kommentje:

13as.

több helyen de pl: Banki-visszavett ingatlanok.hu-n kell időpontot kérni a lista megtekintéséhez.

2021. febr. 8. 06:06
 17/20 anonim ***** válasza:
Az MBVK oldalán a piaci ár 2/3-áért van egy vidéki ingatlan, ahogy néztem a megyében szinte mind a kikiáltási áron kel el, vagy nem is licitál senki. Ezen gondolkodom, csak mi lesz, ha a tulaj eljön hozzám verekedni?
2021. febr. 8. 08:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ránéztem az oldalra, elég vicces, eleve csak ügynökség, ami sikerdíjért licitál gondolom. Plusz a példában ott egy 46m2 füredi lakótelepi panel van fent 12.5-ért licitre (20-ért vannak fent hasonló méretben, így harmadáron azért messze nincs szó). :D Hivatalos (Nav) aukciós oldalban megbíznék, egy ilyenben nem
2021. febr. 8. 09:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A banki visszavett ingatlanok egy kamu oldal, vigyázz vele. Csak hivatalos árveréseket nézz. NAV, MBVK.
2021. febr. 8. 11:42
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó adathalász kamunak tűnik, még a cég neve sincs kint.

Facebookon is látható, hogy kamu az egész. De ha van 50 millió készpénzed, akkor ennek fel kellett volna tűnnie.

2021. febr. 8. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!