Véleményekre vagyok kíváncsi. Ha ti oda jutnátok, hogy saját ház/lakás vásárlása, melyik mellett döntenétek? Egy felújítandó házat vesztek és felújítjátok, vagy egy már felújított házat vesztek?
Mi felújítottban gondolkodunk inkább. Az okok egyszerűek, informatikusok vagyunk, így aránylag jó a fizetésünk, viszont, nem vagyunk jók se a munkások menedzselésében se a időnk nem lesz sok, se "szaki" ismerőseink nincsenek, akik tudnának "olcsón" segíteni se mi nem értünk hozzá.
Egyelőre kettőnknek nem is kell nagy terület, tehát talán nem is szorulunk rá, hogy évek alatt gyűjtsűk össze a felújításra szánt pénzt és ezzel csökkentsük a kifizetendő ingatlanárat.
Szerintem passzióból ne vegyetek, hacsak nincsenek extra igényeitek. Ha aránylag alacsony a fizetésetek és van szabadidőtök és neki tudtok állni felújítani, akkor lehet rajta spórolni és jó ötlet. Ha hosszútávra (20+ év) vesztek házat, akkor is megérheti venni egy jó helyen lévőt, aztán, ha lesz pénzetek felújítjátok.
Csakis felújítandót, mert ragaszkodom, hogy jó helyen legyen, centrumban, mindenhez közel, jó infrastruktúrával, nem brazilok között.
Ez pedig drága és a magas ára ellenére még nem találtam olyat, ami nekem tetszett is volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!