Érdemes olyantól házat venni aki egyik nap ennyiért másik nap annyiért árulja?
Többször is rákérdeztünk, hogy akkor annyi-e az ár amennyin meg volt hirdetve. Erre ma amikor beszéltünk mégegyszer, hogy akkor hívom az ügyvédet közölte a tulaj, hogy már 1 millióval több az ára.
Úgy vagyok vele inkább akkor veszek egy rossz házat és ahogy számolgattam fél millióval olcsóbban jövök ki, ha ilyenre megcsinálom.
Ilyenkor pofátlanúl alkudni kell..., ha már ennyire mocsok az eladó.
Ha 20ért hirdette, de 21 lett az adásvétel előtt, én reflexből azt mondanám 17, és adnék neki 24 óra gondolkodási időt. Ezek után biztosan nem fizetnék 17-nél többet, inkább néznék másik házat.
Saját tapasztalat, hogy ha mégis megegyeztek, nagyon részletezzétek bele mi tartozik bele az árba! Én a fák miatt mondtam vissza egy vételt. Mivel szépek voltak, jól árnyékolták a házat is. Megegyeztünk, maradnak. Erre 2 héttel később mikor megyek a statikussal, ki vannak vágva...
Esélytelen, még 400.000-t se engedtek el, és csak a konyhabútor maradna. Egyezkedtünk úgy is, hogy maradjon akkor benne az eredeti árért a kanapé, úgy se volt jó.
Eddig az volt, hogy x az ár, de akkor meg kell várnunk Még találnak új házat. 1 millióval több az ár most és azonnal költözhetünk.
És ezért is gondolkozok a másik házon mert az ugyanúgy 20 millió,de alkuképes(ugyanaz az elrendezés, annyi hogy festeni akarok és parkettát lerakni másikat mert ez régiesebb).
Ahogy számolgattam így bent lenne 21-ben, de normálisabbak az eladók és inkább nekik fizetek ki ennyi pénzt.
Azonnal felejtsd el, mert ezek sosem fognak házat venni a mostani helyett, várhatsz rájuk a végtelenségig.
Igazából az látszik az egészből, hogy próbálnák felsrófolni már előre az árat, úgy, hogy nekik még nincs is meg, ahova tovább mennének. Ne bánd, mert ezekkel később is csak a probléma lenne.
Ebben a konkrét esetben a másikat venném meg.
De volt már ilyenben részem, az eredeti árnál ő is 1M-val kért többet, végül alku helyett én 100 ezerrel adtam többet, de el kell ismerni, így is megérte.
Az átadással nem volt gond, ez ügyvédi háttér és szerződés kérdése.
Van az a típus, aki el akarja adni, csak a végén mohó lesz és a jobb üzlet reményében mégis bepróbálkozik akkor is, ha ez nem korrekt. Végülis, amíg az övé, szíve joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!