Én keresgélek rosszul vagy tényleg ugyanannyiba/kevesebbe kerül egy újépítésű lakás, mint egy jól felújított használt lakás?
Az ingatlanok jol tartjak az arukat ezert hasznaltan sem olcsoak.
Jobban megeri epiteni egyet vagy ha lakasrol van szo akkor ujat venni mert sokszor nem sporolsz sok penzt ha hasznaltat veszel es te ujitod fel.
Szerintem nem jól keresgélsz. Nem olyan nagyon rég vettem lakást és benne maradtam csoportokban és még látom a hirdetéseket. Óriási a szórás. Mindenféle külvárosi romos cart próbalnak milliós nm áron eladni, nincsenek maguknál a tulajok. Ehhez képest vannak akik reálisabban látják a helyzetet és a piacnak megfelelően árazzák be a lakást. Én őszintén szólva úgy vennék viszonylag újépítésűt, hogy már lakott benne évekig az első tulaj. Az első bosszúságokat már orvosolták + neten rá tudsz keresni milyen állapotú a lakópark, kisebb az esélye hogy váratlan dolgokba fuss bele.
Régi lakások közül ilyen százéves téglaházakban én csak akkor vennék ha már a ház maga átesett a felújításon. Nagyon rosszak tudnak lenni a vezetékek/szigetelés/gang/erkélyek. Ez nem olyan mint amikor új konyhát kell csináltatni. Ha az egész ház rossz állapotban van, akkor a szomszédokkal is egyezkedni kell, stb.
Én használt panelt vettem, nem mondom, hogy jól jártam mert teljesen fel kellett újítani, de legalább tudom hogy minőségi anyagok/szigetelés stb kerültek bele, és még így is vagy 10-15 millával alatta van egy ugyanekkora újépítésű lakás ára alatt, viszont pöpecül néz ki, belülről nem mondanád meg, hogy nem újépítésű. Nekem nem mindegy az a 10-15 milla hogy hova kerül, ráadásul elég jó kerület, jó közlekedés, nem kellett ilyen 17-22 kerületekbe menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!