Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én keresgélek rosszul vagy...

Én keresgélek rosszul vagy tényleg ugyanannyiba/kevesebbe kerül egy újépítésű lakás, mint egy jól felújított használt lakás?

Figyelt kérdés
Ami normális használt lakás lenne, hogy nem kell rajta felújítani semmit, az 1 millós m2 ár vagy magasabb (nem hinném hogy a bútorok miatt). Mi ennek az oka? Budapesten nézegettem.

2021. jan. 31. 00:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%

Budapesten belül sem mindegy, hogy hol.

A belső kerületekben, vagy Budán minden drágább, mint mondjuk a XVII-ben, vagy Csepelen.

2021. jan. 31. 07:55
 2/21 anonim ***** válasza:
37%
A helyszín miatt.
2021. jan. 31. 08:31
 3/21 anonim ***** válasza:
63%

Persze, simán kerülhet annyiba, vagy akár többe is egy új állapotú "használt" lakás, mint egy újépítésű.

Én nagyjából 1,5-2 millió plusszal számolom alaphangon a már használt, de jó állapotú lakásban fellelhető többletet: konyhabútor gépesítve, lámpatestek (felszerelve, bekötve), esetleg klíma, esetleg redőny+szúnyogháló, akár beépített szekrények (előszobafal, fürdőszobai szekrény+tükör). Mindezek jellemzően ott maradnak az új tulajdonosnak, és bár nem feltétlenül felel meg mindenki ízlésének, de akkor is jelentős anyagi többletet jelent, plusz a ráfordított idő sem elhanyagolható (várni a villanyszerelőt, vagy saját magam szerelni mindent az is plusz idő, stb.).

Amikor jó állapotú használt lakást keresek, én ezeket úgymond fejben levonom a vételárból és az alapján viszonyítom a négyzetméterárat egy újépítésűhöz képest.

2021. jan. 31. 09:16
 4/21 anonim ***** válasza:
79%
Mi a héten vettünk lakást Budapesten, ezért rengeteg lakáshirdetest néztem az elmúlt 1 hónapban. Eredetileg újépítésűt, 40 nm körülit szerettünk volna. De az árak láttán én ezt elengedtem. Direkt külső kerületet igyekeztem nézni, hogy olcsóbb legyen (4dik, 15dik kerület). De a 40 nm körüliek olyan 37-38 misi körül vannak. Ennyit én nem vagyok hajlandó adni értük. Ráadásul nagyon rossz beosztásúak. Ez az "amerikai konyhának" csúfolt vmi miatt ekkorába csak 1 picike hálófülke fér bele. Helyette egy térben főzöcskézel a nappaliddal. Hát, kösz nekem. Vettübk egy használt, de jó állapotú kis kecót jóval olcsóbban, felíjítjuk igényeink szerint. És így összesen mindennel együtt 25 misi alatt maradtunk.
2021. jan. 31. 09:19
 5/21 anonim ***** válasza:
78%

Egy régen épült háznál nincsenek nagy meglepetések, 100 éve áll, valószínűleg nem holnap fognak repedezni a falak vagy megsüllyedni az alap. Egy 1-2 éve valami profitéhes vállalkozó által sebtiben felépített háznál ez gyakori jelenség és ha beüt a baj, akkor a lakásod értéke is csökken. Az új építésű mindig lutri, így ha vállalod a kockázatot, az tükröződik az árban is.

A másik meg, amit a 4. is írt, hogy az újaknál a méretből adódóan nincs normális konyha, láttam olyat, ahol konkrétan a nappali közepén állt a hűtő. Egy 50nm-es lakás az gyakorlatilag egy szoba, plusz egy gipszkartonnal leválasztott hálófülke, 50 millióért. Vicc.

2021. jan. 31. 09:57
 6/21 A kérdező kommentje:

Az ujepitesuek tenyleg rossz elosztasuak sajnos, nem is ertem miert eroltetik ezeket a bazi nagy nappalikat ennyire? Vagy miert nincsenek alternativak az elosztasban?

Hasznalt lakasnal meg nem tudom... Kiadni 20 milliot hogy aztan majd ujitgassam, addig lakni sem lehet benne normalisan, atvernek a szakik, stb...

2021. jan. 31. 10:56
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
#4 Az nagyon jó ár. Merre fele sikerült venni?
2021. jan. 31. 10:58
 8/21 anonim ***** válasza:
76%
7es: Kőbánya. Ott most jó nm-árak vannak Budapest többi részéhez képest. És Kőbányán belül is vannak jó részek, sztem. A közlekedés amúgy nagyon jó. A lakástól 15 perc alatt a Blahán vagyok villamossal, vagy 10 perc alatt a Puskás stadionnál busszal.
2021. jan. 31. 11:02
 9/21 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon gané állapotúak az újépítésű lakások.

Barátnőm most vett a Tetrisházban, nemrég adták át, gond gond hátán.

Nővérem kőbányán a tulipán (?) lakóparkban annak idején, az erkélyen megáll a víz eső után, majd befolyik a lakásba...

Szigetszentmiklós lakihegyi lakópark: átadás után 5 évvel már semmi nem működött rendesen, a kukatároló ajtaja szorult, a bejárati ajtót nem lehetett bezárni odalent, kaputelefonok tönkrementek.

Egyszerűen azt látom,hogy mindenhol a lehető legolcsóbb vackokat teszik be az új lakásokba, ami nem bír csak 5 évet max.

Lehet hogy vannak ennél jobban kivitelezettebbek, 3x volt közöm ilyen teljesen új lakáshoz, és mind a három szívás volt.

Most egy 100 éves téglaházban élek, és kutya baja..

2021. jan. 31. 11:09
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
#8 Nem kell bemutatni. Én is kőbányai vagyok. Nem cserélném el ezt a zöld kerületet még az ötödikkel sem. :) Tényleg vannak nagyon jó részei is.
2021. jan. 31. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!