Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire kell ügyelni ha valaki...

Mire kell ügyelni ha valaki házat szeretne vásárolni?

Figyelt kérdés
Biztos van olyan akinek ebben már van tapasztalata, megvette és később jött rá hogy mire kellett volna figyelnie a vásárlás előtt. Nem a tulajdonviszonyokra gondolok mert az a tulajdoni lapon rajta van, ügyvéd ugyis ellenőrni. Közvetítő nélkül gondoltam.

2021. jan. 11. 15:06
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Én biztos hívnék egy szakembert, aki felbecsüli a ház állapotát, mielőtt megvenném. Pl. volt olyan, akinél a kábelek úgy voltak bekötve a fürdőszobában, hogy balesetveszélyes volt. Érdemes megnézni működnek-e a fűtő- és vízmelegítő berendezések, penészesek-e a falak, mennyi árammal működő egységet képes egyszerre elbírni. Most ezek jutottak eszembe. Nekünk még probléma volt a víz minősége. Nagyon rozsdás, sokszor kellett cserélni a csapbetéteket. Ha túl kemény a víz tönkreteheti a mosógépet. Ha ezeket valaki felméri tudsz mérlegelni, hogy megéri-e így is a ház.
2021. jan. 11. 16:26
 2/11 anonim ***** válasza:

A tulajdoni lap legyen rendben. (Bármelyik ügyvéd online le tudja kérni)

A falon repedések csak akkor, ha hozzáértő azt mondja, hogy nem érdekes

A nyílászárók (ajtók) mérete legyen megfelelő és jü irányba nyíljon

Ha kertes, akkor megfelelő telekméret (se nagy, se kicsi)

Egy hétvégét és egy teljes hétköznapot sétálj az utcán (milyenek a járókelők, lehet, hogy arra járnak haza a krimóból)

2021. jan. 11. 16:33
 3/11 anonim válasza:
100%
Ja igen! A szomszédok! Azt ne az ingatlanostól kérdezd, meg azoktól, akik el akarják adni a házat, hanem a többi szomszédtól. Egy rossz szomszéd egy életre megkeserítheti az életedet, szóval jobb ha rákérdezel a környéken. (Első voltam.)
2021. jan. 11. 16:37
 4/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A tetőt kell mindenképp megnézni az drága ha cserélni kell. Falak ne süllyedjenek és ne legyenek vizesek
2021. jan. 11. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Amit mi vásárlás előtt fontosnak tartottunk:

- Elektromos- és vízhálózat; vezetékek és csövek rendben vannak-e.

- Falak állapota; ne legyen penészes, vizes, repedezett. + milyen a ház alapozása

- Tető állapota

- Fűtésrendszer állapota; több ingatlannál futottunk bele abba, hogy az eladó vagy ingatlanos csak habogott hogy hááát így úgy cserélni kellene lassan, ez az nem működik stb. Na, az ilyenekre már ajánlatot sem adtunk. Nem egy fűtésrendszer komplex cseréjével szerettük volna kezdeni az életünket az új otthonunkban, pláne úgy hogy késő ősszel, télen volt akutális a költözés.

- Szomszédok; na ezt nem nézik sokan aztán befürdenek, mert kiderül hogy élhetetlen a környék. Mi többször, különféle napszakban jöttünk a házhoz, sétáltunk a környéken.

2021. jan. 12. 02:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sok kérdés nagyon jó, de ezekre honnan kapok választ, hogy milyen a ház alapozása? Ha a festés nem régi akkor a falak állapotát sem lehet megállapitani, sülyednek e a falak, vizhálózat, például. Hogyan kapjak ezekre választ. Nemhiszem hogy a tulaj elmondja hogy nem lettek cserélve a vizvezetékek.
2021. jan. 12. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Szakemberrel kell megnézetni. Költség nyilván, de az sokkal nagyobb költség ha szar állapotban lévő házat veszel.
2021. jan. 12. 09:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Milyen szakember foglalkozik ezzel?
2021. jan. 12. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Én még rákérdeznék az ivóvíz és szennyvíz árok helyére, irányára, mélységére. Illetve lehet-e felette jelző kábel. Ha tudja az ottlakó...

Illetve földben a szennyvízcső szürke PVC? Ez olcsó, de idővel össze lapul a talajban.

Mi jó helyen kerestük - csak méterrel odébb...

Esetleg amennyiben van kút a telken vagy a szomszédban. Érdekelne a vízszintje - hozama.

Valamint a tömegközlekedés sűrűségére.

Gyalogosan elérhető:

- üzletek

- házi orvos rendelés

Vagy szomszéd településre kell menni?

2021. febr. 5. 07:44
 10/11 anonim ***** válasza:

A tető és az alapok fontosak szerintem. A tető javítása, cseréje komoly költség, és nagyon fontos a ház állapota szempontjából. Ugyanígy az alapok, falak is, látható-e süllyedés nyoma, statikai probléma, vizesedés.

Én statikust hívtam ki, hogy megnézze és véleményt mondjon. De ez elég költséges. Van, aki kőművest, ácsot kér meg hogy jöjjön el és nézze meg, ők ezekkel dolgoznak és sok tapasztalatuk van.

Az is nagyon fontos, hogy milyen állapotúak a villanyvezetékek, víz stb. De régebbi házaknál végül ezeket úgyis teljesen cserélik legtöbbször. Felújítottnál mondjuk ezt tényleg nehéz megítélni, a tulaj/ingatlanos nem feltétlenül fog mindent elmondani. Esetleg meg lehet kérdezni, hogy felújítás közben készültek-e fotók.

2021. febr. 5. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!