Miért ilyen ingatag a magyar lakáspiac? Egyik percben még keresleti most meg kínálati piac?
Ha esetleg az elmúlt 1 évben nem olvastál híreket, képzeld, vírusjárvány van.
Ez ugyanúgy kihatással van az ingatlanpiacra Magyarországon is, mint a világ összes többi országában.
"Ez ugyanúgy kihatással van az ingatlanpiacra Magyarországon is"
Kevesebb ember szeretne lakni valahol, mert vírusjárvány van?? :OO
"Kevesebb ember szeretne lakni valahol, mert vírusjárvány van?? :OO"
Erőltesd meg az agyad. Biztos menni fog neked is, ha megpróbálsz gondolkodni.
-kevesebb a külföldi vevő, mert ide se tudnak jönni
-kevesebben bérelnek albérletet, mert home officeolni a vidéki otthonból is lehet
-kevesebben vágnak bele lakás befektetésbe, mivel kevesebben keresnek albérletet
-kevesebben keresnek most lakást, mert fél év múlva nagyobb biztonságban tehetik meg
Stb stb stb
Láttál már tőzsdét troll kérdező?
Egyszer fent, egyszer lent.
De még mindig van.
Az Airbnb-t sok Európai nagyváros után úgy néz ki, hogy Budapesten is elgáncsolják. (Dehát nem is kell mindenkinek hotelest játszani.) Erre még rájött a Covid. Ennyi történt.
Véleményem szerint az még érdekesebb lenne ha 22-ben olyan kormány kerülne hatalomra aki nem támogatná az állami 10 milliók kiszórását úgy, hogy a gyerekszámban egyenlőre nincs sok eredménye.
(Építőiparban dolgozva én azt látom, hogy ezek sajnos beépültek az árakba még ha szándékban volt jó is. Most a felújítási támogatások belengetése után más sem hallottam tüzépeken meg kivitelezőkkel beszélgetve, hogy mekkora áremelkedések lesznek az anyag illetve munkadíjakban).
Most ha netán kivesszük az állami tízmilliókat és a külföldi befektetőket a képből mégis mekkora lesz a vásárló réteg ilyen árakon itthon? Egy szűk réteget leszámítva? 400 eurós minimálbéres országban?
Szerintem semekkora. De ez persze saját véleményem ebben az iparágban dolgozva. Amúgy meg lehet bármi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!