Ha apámnak sok ingatlanja van befektetésre de csak 30 év múlva öröklöm akkor van értelme sajátnak vagy albérlet addig?
Figyelt kérdés
A szüleim úgymond gyüjtögetök sose mennek utazni mindenböl a legolcsóbb opciot választják és régi módon gondolkoznak hogy gyereknek csak haláluk után jár bármi segítség is. Jelenleg már van 5 Budapesti lakásuk kiadva. Ezenkivül van egy megyeszékhelyi lakás is ahova nyugdijas korukra terveznek.
2 testvérem van.
Ilyen helyzetben van értelme saját lakásban gondolkoznom vagy inkább 30 évet albérletben kihúzni hiszen úgyis öregségemre örökölni fogok?
Családot nem tervezek.
A várással az a bajom hogy még 10 évet is gyujthetek amig öneröböl hitel nélkül tudok egy jó lakást venni.
2020. dec. 25. 10:10
21/25 anonim válasza:
Ha a nyakába szakad...mert a szülő még eladhatja/elajándékozhatja addig,esetleg valakivel eltartási szerződést köt.Nem biztos, h 30 év múlva is ez a helyzet marad
22/25 A kérdező kommentje:
Nem fogja elajándékozni, eladni sem mert betegesen ragaszkodnak az ingatlanokhoz, azt élik meg egyetlen biztos pontban hogy az állam és senki el nem veheti, a pénz nem ér semmit, mindig többszörözödik az ingatlan ára folyamatosan és kiadásban látnak sok pénzt.
2020. dec. 28. 17:39
24/25 anonim válasza:
50 éves vagyok, nálunk is hasonló a felállás azzal a különbséggel, hogy én 25 éve kaptam tőlük lakhatásra egy falusi lepukkant házat amit felújítottam, továbblépni sajnos nem tudtam. Az értékes ingatlanokhoz nincs hozzáférésem. Menny el tőlük akár albérletbe másokkal vagy lépj külföldre az ilyen emberek nem változnak.
25/25 anonim válasza:
Gyűjts össze önerőre, vegyél föl egy hitelt és lépj le.
Vagy ha neked jobban tetszik hogy a gyerekszobádban öregedj meg, akkor válaszd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!