Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha apámnak sok ingatlanja van...

Ha apámnak sok ingatlanja van befektetésre de csak 30 év múlva öröklöm akkor van értelme sajátnak vagy albérlet addig?

Figyelt kérdés

A szüleim úgymond gyüjtögetök sose mennek utazni mindenböl a legolcsóbb opciot választják és régi módon gondolkoznak hogy gyereknek csak haláluk után jár bármi segítség is. Jelenleg már van 5 Budapesti lakásuk kiadva. Ezenkivül van egy megyeszékhelyi lakás is ahova nyugdijas korukra terveznek.

2 testvérem van.

Ilyen helyzetben van értelme saját lakásban gondolkoznom vagy inkább 30 évet albérletben kihúzni hiszen úgyis öregségemre örökölni fogok?

Családot nem tervezek.

A várással az a bajom hogy még 10 évet is gyujthetek amig öneröböl hitel nélkül tudok egy jó lakást venni.

2020. dec. 25. 10:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%
9-es vagyok,és továbbra sem értem,hogy miért nem természetes egy szülőnek,hogy segíti a gyerekét. Mi értelme van az életének?? Nekem nincs több ingatlanom,viszont van gyerekem,és amivel tudom segítem. Ez a részemről természetes,ahogy az Ő részéről is,hogy figyel rám,óv,segít.
2020. dec. 26. 15:10
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
A British Medical Journal szerint ez a fiatal generáció az első, melynek a várható élettartama rövidebb, mint a szüleié. És ahogy én elnézem a mai katasztrofális egészségügyi állapotokat, a járványszerűen terjedő autoimmun betegségeket, korántsem biztos, hogy 30 év múlva még ki tudod nyújtani a kezedet az örökséged után.
2020. dec. 26. 17:24
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
Na,meg hát az örökséget várni...30 évig... Bár ha jön egy vírus ;)
2020. dec. 26. 17:37
 14/25 A kérdező kommentje:

Apám elkapta, influenza szerü tünetei vannak, 1 hónap alatt felépült, család többi tagja immunisnak bizonyult pedig többször teszteltek se tünet se vírus.

Ettől a vírustól nem kell félni, nagyobb a füstje mint a lángja, a kisebb városban ahol élek családonként volt 1-1 ember aki influenza szerü tüneteket kapott, a többi vagy megfázás vagy tünetmentes.

2 áttétes rákos halt meg, illetve 5 80-90+ éves ágybafekvö öreg idősotthonban.

2020. dec. 26. 17:43
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Te hány éves leszel 30 év múlva?? 50? 60?

Lehet, hogy már a hamut is mamunak mondod majd. :)

2020. dec. 26. 19:20
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

És bizony addig nem úgy élsz ahogy szeretnél.

Rövid az élet.

A hitel nem ördögtől való. Ha Felelősen veszed fel, simán megeri.

2020. dec. 26. 19:25
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

14es: örülök, hogy nálatok ilyen könnyen átestek a koronavíruson, de amit írtál, az nagy butaság. Nekem 2 családtagom is elhunyt covidban.

Egyik se volt se nagyon öreg, se beteg.

2020. dec. 26. 20:05
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
17-es,sajnálom...valóban komolyan kell venni. Ennél a krrdésnél morbidul hangzik. Éljenek sokáig a szüleid kérdező,nagyobb boldogságot admint az örökség. Beszéltetek már velük a lakáskérdésedről? Nekik mi a véleményük?
2020. dec. 26. 20:34
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnél sem garantálja senki, hogy hol is lesz 30 év múlva?!

Ahogyan egyikőnknél sem.

2020. dec. 27. 12:45
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet maximum rövid távon "éri meg".

Hosszú távon viszont 30 év alatt kifizetsz 35-45 millió Forintot csak albérletre.

Akkor már inkább hitel, amivel legrosszabb esetben is 20 év alatt tiéd lesz a lakás.

Még az is jobb, ha az ember vesz egy kicsi "kezdő" lakást, amiben elvan 5-10 évet, közben gyűjteni is jobban tud, és ha eladja akkor lesz pénze egy nagyobbra.

Igazából arra várni, hogy 50-60 éves korodra egyszer csak nyakadba szakadjon a vagyon....hát nem sok értelme van.

2020. dec. 28. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!