Mennyi lakáshitelt mernél felvenni?
A férjemmel 470.000 Ft a havi bevételünk.
Albérletben lakunk.
kb 10 millió ft önerőnk van.
Szeretnénk lakást venni ,viszonylag nagyobbat, hogy fel lehessen benne nevelni 2 gyereket(.még nincs gyerekünk)
Viszont nem tudom ,hogy be merjünk-e vállalni kb 17-20 millió Ft hitelt.
(10 millió babaváró + lakáshitel)
11! Én pont a túlárazottság miatt kezdtem építkezni, pedig nagyon nem akartam.
Győr 15 kmre lakok és a faluban szerettem volna maradni. Erre felé jelenleg olcsóbb újat építeni, mint egy kockát felújítani...
Nem tudom hol szeretnel hazat venni. En falun laktam, a szuleim meg mindig ott vannak es ott egy csaladi haz 10 milliotol indul, 20 millioert egesz jo hazakat lehet kapni, 25-30 millioert pedig ujszeru hazakat arulnak.
Ha feletek is lehet venni 20 millioert hazat akkor eleg 10 milliot felvennetek amit a fizetesetekkel siman be tudnatok vallalni.
Viszont falun nem sokan keresnek kozel fel milliot :)
Mi a bevetelunk 25 szazalekat koltjuk a haz torlesztojere es 30 evig fizetjuk. Alberlet tobb volt...
En azt mondom hogy ha a jovedelmed 1/3 resze megy el torlesztore meg az sem sok.
felénk jelenleg 18-25 millió között mennek a viszonylag jó szerkezeti állapotban lévő kocka házak amik, kb úgy néznek ki mint mikor megépültek... és nem függ a mérettől lehet 70-100 m2 között. Inkább attól, hogy település közepén vagy inkább a szélén van. Szóval palatető, geréb tokos ablakok, 0 szigetelés, jobb esetben gravitációs központi fűtés. Egy ilyen ház lazán elnyel 10 milliót fűtéskészig, meg 4 % illeték, 1% ügyvéd.
Nekem a 95 m2 alapterületű házat 26 millióból építik fel fűtéskészig, és 4 millió volt egy közműves telek.
Ha esetleg egyenlőre is jönne ki a régi meg az új, akkor is van köztük vagy 50-60 év. Ráadásul egy kockaházban elég nagy kompromisszumokkal lehet eltologatni a falakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!