Szerintetek lakást vagy családi házat vegyünk?
Nem tudom, hogy merjek-e belefogni ház vételbe, egy lakást simán, nagy vállalás nélkül ki tudnánk fizetni.
Anyagilag így állunk:
Én havi 250 ezret keresek, ő 120-at.
Félre van rakva kb 5 millió állampapírban és fundamentában.
Az én teljes fizumat félre tudjuk rakni mert szüleinknél élünk, az övé elmegy kajára meg másra.
Egy lakás kb 12-13 millióba kerülne itt Miskolcon, fundamentás hitellel kifizetnénk hamar, CSOK nélkül.
Egy ház 35 millió + fel kéne vennünk CSOK-ot. Nem biztos, hogy jönne hamar a baba egyéb egészségügyi okok miatt.
Én 25F ő 20L
Kérdező!
Te egy értelmes embernek tűnsz.
Ne haragudj, de a választottad még saját magát sem tudja eltartani csak úgy, ha a szülői házban lakik továbbra is.
Te el akarsz tartani egy olyan nőt, aki ennyire életképtelen, és se dolgozni, se tanulni nem akar??
Jól írták a többiek, hogy az ilyenek egy palimadárra várnak, aki majd eltartja őket.
Lagzi után munkahely nincs többé csak gyerekpotyogtatás.
Te hülyére dolgozod majd magad amíg ő otthon tv-sorozatokat néz egész nap, lelakottan, elhízottan...
Mire x év múlva majd megjön az eszed és beadod a válást, ő igényt fog tartani az ingatlan felére "közös szerzeményként", amibe amúgy egy fillért sem adott bele.
Természetesen ő marad majd benne továbbra is a gyerekekkel.
Neked kell elhagynod a lakást és mehetsz az utcára, viszont továbbra is fizetned kell majd havonta a törlesztő részleteket és a gyerektartást.
Te pedig ott állsz majd egy bőrönddel a kezedben és kezdheted újra felépíteni az életedet.
Vagy bánatodban elkezdesz inni és beállsz hajléktalannak.
Most még átgondolhatod!
Ennyi idosen az 5 millio is szep teljesitmeny, csak egy 35 millios csaladi hazhoz keves. En sem fogok meg lakast se venni szerintem 35 eves korom elott, most vagyok 23. Szuloi segitseg nelkul kegyetlen nehez manapsag :(
Plusz ugye hitelkerelemnel nezik az onerot, es a fizetest, es azt is, hogy hol dolgoztok, hazasok vagytok-e. Egyik haveromat pont 2-3 hete azert utasitottak el, mert olyan munkahelye van, ami jelenleg tiltolistas, mert rizikofaktornak szamit (vendeglatas). Mondjuk o egyedulallo volt, nem hazas, es emiatt is hatranybol indult. (A bank ezt mondta) A virus miatt is sokkal nehezebb hitelt felvenni, sokat szigoritottak a felteteleken.
Az ötmillió nem rossz.
Kérdés, hogy ebbe mennyit adott bele a párod??
Kb. hasonló mértékű hozzájárulást várhatsz tőle a továbbiakban...
"Pénztáros Tesco-ban, 6 órásban"
Ez idő alatt elszokott a tanulástól és rengeteget felejthetett.
Ilyen kihagyás után igen kicsi a valószínűsége az egyetemnek.
De ne legyen igazam.
38/39 hát kb 2 milliót, régóta van fundamentája. Nem basztatom, próbálkozik.
Én fizu emelést kaptam közben :) de elengedtem a dolgot, úgy látom, hogy lefelé fognak menni az árak, nem erőltetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!