Szerintetek lakást vagy családi házat vegyünk?
Nem tudom, hogy merjek-e belefogni ház vételbe, egy lakást simán, nagy vállalás nélkül ki tudnánk fizetni.
Anyagilag így állunk:
Én havi 250 ezret keresek, ő 120-at.
Félre van rakva kb 5 millió állampapírban és fundamentában.
Az én teljes fizumat félre tudjuk rakni mert szüleinknél élünk, az övé elmegy kajára meg másra.
Egy lakás kb 12-13 millióba kerülne itt Miskolcon, fundamentás hitellel kifizetnénk hamar, CSOK nélkül.
Egy ház 35 millió + fel kéne vennünk CSOK-ot. Nem biztos, hogy jönne hamar a baba egyéb egészségügyi okok miatt.
Én 25F ő 20L
azért 50en nagyon kevés, elromlik egy bojler vagy akármi
ha meg pl gyereket akartok az is viszi a pénzt
meg azért élni is kéne, programokat szervezni
Nem tudom párod mit melózik, de ha ezt 8 órában keresi, akkor ez kb 0. Mert veled is lehet akármi
Pénztáros Tesco-ban, 6 órásban keresi
Azon vagyok, hogy többet keressek. Mennyi lenne az a fizetés ami már elegendő lenne az önálló életre?
Hát, lesz bajod úgy látom..
De ha a havi 500 megvan,akkor jó.
De a helyedben nem lennék ekkora palimadar
Önálló életre elég, de lényeg, hogy csak elvagytok, vagy éltek is. Ha pénztáros lehet van más hely, ahol többet adnak.
Szerintem üljetek le egy füzettel és vezessétek mire megy el most 120e, és mennyi lesz a törlesztő/ügyvédi díj/számlák. És akkor ott lesz feketén fehéren mennyi kell az élethez.
Menyi az elég egy önálló élethez?
Nehéz ezt pontosan megmondani...
Ha például van autód, akkor annak a fenntartása havonta több tízezer forint, és akkor egy métert se mentél vele. Ha esetleg elromlik, akkor meg simán több szazezres a számla. Ha ez meg zsebből, és nem érzed meg, akkor pl már érdemes autót tartanod. (mmint megengedheted magadnak)
ugyanez lakással/házzal:
van 5 évente fél millád festésre? Ha elromlik a kazán tudsz venni egy újat negyed millióért? belefér a megtakarításodba?
Ha eltöröd a lábad és 6-8 hétre kiesel a munkából azt megérzi a családi kassza?
Ha megszűnik a munkahelyed, van tipped, h hová mennél a környékeden? Ott mennyit keresnél?
Ilyen kérdéseket tegyél fel magadnak, és akkor a válaszokból kiderül mennyire álltok készen az önálló életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!