Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri most lakást venni...

Megéri most lakást venni Budapesten?

Figyelt kérdés
Mindig várom, hátha lejjebb mozdulnak az árak, de valahogy nem akar bekövetkezni. Miket hallottatok, lesznek mozgások? Vagy lehet, hogy ennél még drágábban fogok lakáshoz jutni 1-2 év múlva?
2020. dec. 1. 00:02
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

ÉN, várnék.

Hamarosan a vírus miatt sok hitel bedől, meg sokan visszadobják az albijukat, és akkor a tulaj talán eladja.

2020. dec. 1. 00:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt senki nem tudja megmondani. Viszont ha lakhatásra veszed, akkor kár ezen gondolkozni. Akkor vegyél, amikor szükséged van rá.
2020. dec. 1. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Most berelni eri meg. Lakást 2-3 év múlva vennek.
2020. dec. 1. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:

#1: Miért gondolod, hogy sokan visszadobják az albijukat? Szerintem ez lecsengett a márciusi felmondásokkal, manapság már megint nagy a kereslet, mert visszamentek az albérletárak a régi szintre.

#2: Mindig vannak előrejelzések, csak nem tudom melyik hiteles. Van hol laknom, 60 ezerért bérlek egy szobát, ami évi ~700 ezer ft. Ha egy év múlva pl. 30 millió helyett 25-ért juthatnék lakáshoz, akkor azt mondom nagyon megérte várni. Csak emiatt gondolkodok rajta, mert nem égetően szükséges a vásárlás, de nyilván az is benne van a pakliban, hogy felfelé mozdulnak az árak, így bukom a 700 ezret, és a lakás árának különbségét is.

#3: Azt lehet tudni, hogy miért pont 2-3 év?

Nagyon köszönöm mindenki válaszát! :)

2020. dec. 1. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Az előrejelzések általában valakinek a szubjektív véleményét fogalmazzák meg. Nyilván most óvatos jóslás, hogy a válság miatt valamelyest csökkenni fognak az ingatlan árak. A józan ész is ezt diktálja, de hogy a válság pontosan mit visz majd magával és milyen mentőöveket dobál a kormány, azt senki nem tudhatja.
2020. dec. 1. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:

4:

#1: Ez melyik alternatív valóságban történt?

[link]

2020. dec. 2. 00:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez egy jó hír. Úgy érzékelem, hogy facebook csoportban még mindig túl vannak árazva a lakások. Viszont most a régi albérletemet is kiadták annyiért, amennyiért én béreltem régen, illetve ismerősöm 150-ért adja a sajátját. Tény, hogy ingatlanos oldalakon nem néztem utána, de örömmel hallom, hogy mégis csökkentek. Köszönöm a cikket!
2020. dec. 2. 13:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!