Városi vagy falusi családi ház?
Pont ez a lényeg.
Az, hogy télen begyújtanak páran, nem olyan vészes.
Szerintem nézd meg a többi tényezőt is, biztos van egyéb különbség is. Pl. tömegközlekedés, bolt közelség, lakóközösség összetétele, iskolák, ovik, munkahely távolsága, zaj, stb.
Főút mellett élni zajos, poros. Az ember ezt is lélegzi be. Sosem tudni milyen szomszédod lesz, aki majd a gumicsizmát is eltüzeli az orrod alá a városban is. Szerintem ez sajnos kevésbé szempont. Hülyék mindenhol vannak.
Attol fugg melyik falurol van szo.
En olyan faluban nottem fel ami kb 8-10 kmre van a varostol es igy sokan ofa jarnak iskolaba, dolgozni, vasarolni.
Ilyen faluba erdemes hazat venni mert olcsobb mint a varos es ha van autod akkor 15-20 perc alatt beersz a varosba.
Olyan faluban ami un. “zsakfalu” nem erdemes hazat venni, foleg ha messze is van a varos. Kivetel ha otthonrol dolgozol vagy nyugdijas vagy.
Egyértelmű,hogy a várost választanám.A nyílászárókat legfeljebb kicseréled, "szag" pedig mindenhol van.
Mi falun élünk, itt igen, tényleg sokan tüzelnek fával/szénnel (+mindennel). Nem lehet kiteregetni, ágyneműt szellőztetni,de manapság már azért városokban, családi házas részen, is előfordul ez.
Nagyon érdekesnek találom a hozzászólásokat. Bevallom nem tudtam róla, hogy falun ennyire általános, hogy mindent égetnek és nem lehet kint ruhákat szárítani sem. Én Budapesten élek és én csak akkor nem szárítok kint jó időben, amikor sütögetés van. Lehet, hogy nem a legtisztább a fővárosi levegő, de 99%-ban ki merem nyitni az ablakot és rudok szellőztetni. Ami ugye főleg hűvösebb időben fontos.
A kérdés szempontjából viszont nem tartom mindegynek, hogy mennyire kulturált a falu és mennyire sokszinű a város. Egy kulturált falu lehet jobb választás, mint egy rendkívül unalmas kis kertváros, illetve a kisváros nyújthat sokkal többet, mint egy elhanyagolt, igénytelen lakosságú falu.
Mit értesz kulturált falu alatt?
Igen, falun mindent égetnek. Kezdődik a száraz növényzettel/avarral, és folytatódik a vegyestüzeléssel, amibe aztán minden belefér.
Sőt, jövőre még több minden "belefér" mert tilos lesz a zöldhulladék égetése a kertben.
Egy falusi családi ház 80-150 nm átlagban. Ezeket a házakat nagyon költséges gázzal fűteni, és mivel itt nincs falszomszéd jóval több fűtőanyag kell mint a társasházakban ahol minden oldalról jön a meleg.
Van olyan ismerősöm aki egy téli hónapban 100-120 ezer Ft gázt fizet úgy,hogy alig van benn meleg náluk.
Bár hozzáteszem: fával/szénnel sem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!