Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi pénzt nem sajnálnál...

Mennyi pénzt nem sajnálnál egy családi ház megépítésére?

Figyelt kérdés

Családi házat terveztetünk, a telek kb 10 millióban lesz. Én 50 milliónál meg akarok állni a házat tekintve, de ez nyugati megyeszékhelyen elég szűkös keret. Tehát összesen a ház 60 millió lenne...és ez kb csak 90m2 + garázs.

A havi jövedelmünk kb 1,5 millió forint, de mivel vállalkozásból jön, ezért ez nem 100%-ig fix sosem. Bevallom, nagy ház helyett inkább másra költenék, sajnálom rá ezt a hatalmas összeget. Vagy ilyen jövedelemmel szerintetek bevállalható?

2020. aug. 10. 23:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem ez kicsit sok penzt egy hazra Magyarorszagon ami nem is a fovarosban van.

A mienk kulfoldon van kb 85-90m2 garazs nelkuli es atszamolva durvan 40 millio volt ujonnan

Hozzateszem itt joval magasabbak a keresetek mint Magyarorszagon.

En videken max 20 millional megallnek de en nem laktam a dunantulon.

Ahol laktam ott ujszeru hazakat arulnak 20-25ert

2020. aug. 11. 01:08
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Mi is anno gondolkodtunk házépítésen, de a legolcsóbb kb. 45 millió lett volna telekkel együtt, és az is kb. egy 80 m2-es ház lett volna. Ami nekünk meg viszonylag elég kicsi lett volna, ezért inkább passzoltuk, hisz azért az árért dupla akkora házat is lehet venni, csak hát ugye az nem újépítésű ház lenne.

Szóval nem tudom, én igazából egy 90m2-es házért 60 milliót sajnálnék. Ha nagyobb lenne a ház, oké, de így túl kicsi. De egyébként a ti havi jövedelmetekkel szerintem bevállalható, szóval olyan szempontból okés. Szóval inkább az, hogy a ház nagysága megfelel-e nektek. Nekem pl. nem felelne meg, szóval számomra egy ekkora ház nem lenne végső megálló. Szóval nekem pl. egy ekkora házat építtetni ilyen szempontból fölösleges volna. Ezt nektek kell eldönteni.

2020. aug. 11. 08:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért eléggé számít, hogy most van-e 50 millió Ft-od, vagy apránként raknád össze a bevételetekből...
2020. aug. 11. 09:07
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

Én eleve nem építkeznék, mert a végére egy idegroncs lennék.

Még nyugati megyeszékhelyen is kapsz 30-40 millióért szuper házakat.

Ezek pl. új építésűek:

[link]

2020. aug. 11. 09:34
 5/12 anonim ***** válasza:
88%

Rengeteget számít a ház elrendezése is... mi is nyomorogtunk már 90m²-en, és vígan elvoltunk 75-ön... rengeteget számít hogy van kialakítva a belső tér, milyen közel vannak egymáshoz a szobák stb stb.

Amúgy sokallom 90m²re a 60milliót... m²/400.000 kb a reális ára, max 450... és még így is csak 40 milliónak kellene lennie...

Kivitelezőt keressetek, és kérjetek többtől is ajánlatot.

2020. aug. 11. 09:42
 6/12 anonim ***** válasza:
67%

Telekár + 500000Ft/m2 + kerítés, garázs, járdák, kutyaól, grillező.

100m2 ház berendezve Győben min.80 Mio, mindez jó minőségben, jó kivitelezővel, a belinkeltek nem ez a kategória.

2020. aug. 11. 13:18
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Nyilván elkerülte a figyelmedet már az első mondata is a Kérdezőnek:

"Családi házat terveztetünk, a telek kb 10 millióban lesz. Én 50 milliónál meg akarok állni..."

Amit a 4-es válaszomban leírtam, az pontosan ez a kategória.

A te álmaid, esetleges lehetőségeid nyilván mások, de ettől még nem más beszél hülyeséget!

2020. aug. 11. 13:39
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

6-os, szerinted drágább Győr, mint Budapest?

(Egy jó nagy szar hely, tele cigánnyal.)

Budapesten 350-400ezer/m2 áron már felsőbbkategóriás házat lehet építeni. A telek ára meg az elhelyezkedéstől függ.

Tudom, mert most fejeztük be.

2020. aug. 11. 14:22
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
190 nettó m2, amiből 38 m2 a fűtött dupla garázs kb 60 millióból be lesz bútorozva. Győrtől 10 kmre, a telek 4 millióvolt, és benne van a 60ban.
2020. aug. 11. 16:13
 10/12 anonim ***** válasza:
9+ most készül a gépészeti rész és a villany.
2020. aug. 11. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!