A külföldi kereslet teljes kiesése, valamint az IT bérek brutális csökkenése, junior/kezdő álláslehetőségek megszűnése ütős kombó lesz a Bp.-i ingatlanárak leverésére?
Eddig az volt a mantra, hogy úgyis van fizetőképes kereslet, no meg kényszerből rengeteg fiatalnak kell felköltöznie, mert csak itt vannak lehetőségek.
-a külföldi kereslet megszűnt, ami erősen fizetőképes volt
-az IT bérek csökkentek, pár százezerért keresnek már csak olyan magas kvalitású szakembert, aki régen milliókat is elkérhetett, mert megtehette, ma már nem
-rengeteg fiatalnak kellett régen Bp.-re költöznie, mert csak itt tudott pályakezdő diplomásként elhelyezkedni. Most már sehova sem keresnek pályakezdőket
-a leépítések mindenhol folyamatosak
Ez egy elég radikális és ütős kombináció lehet a Budapesti ingatlanok értékének a reálisra való visszaállítására? Főleg úgy, hogy a CSOK és a hitel válság is most fog beütni, jönnek a tömeges árverezések.
Tehát egy 2-2,5 szobás panel max 10 millió forint lesz, annál nem fog többet érni, mert nem lesz aki megvegye?
Budapesti IP-d van külföldön?
Érdekes.
😆😆😆
Sajnos kiszámíthatóan buta vagy, mert beugrottál arra, hogy tudom az ip címedet.
Rögtön megírtad, hogy BP-ről irkálsz, csak eközben elfelejtetted, hogy külföldet hazudtál előzőleg.
Ilyen könnyű egy köcsögösködő, nagyképű és nagyszájú agy nélküli gyökeret lebuktatni.
Na csá!!
:)))
-10% már most befigyelhet...
Szerintem legalább még egyszer ennyi benne van a levegőben, de lakásoknál nem lepődnék meg a -25-30%-os csökkenésen sem.
IT fronton nem tudom, mi most a helyzet, de arra számítani lehetett, hogy a gigászi fizetéseknek, amit ezek elkérnek előbb-utóbb vége lesz, mert ha eldob egy követ az ember, az 50%, hogy egy IT-fejlesztőt talál el.
Viszont azt nem gondolom, hogy pályakezdőkre ne lenne igényr, legfeljebb nekik még kevesebbel kell beérni, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!