A lent lévő tervvel tudnek venni házat önerő nélkül?
Én 27 vagyok, párom 22. Házat szeretnénk 1-2 éven belül vásárolni, teljesen a nulláról kezdtük közös életünket, így félretett pénzünk nem igazán van. (műszaki cikkek, bútorok, autó stb. van helyette) Adósságunk van egy kevés, az bőven ki lesz fizetve mire aktuális lesz a ház téma, illetve úgy ~fél milliót megtakarítunk.
-Ha úgy döntünk, hogy 1 gyereket szeretnénk, akkor 10 millió babavárót + 20 millió lakáshitelt vennénk fel. A babaváróból 5 millió lenne az önerő, 5 millió a felújítás/bútorok. (így 20% "önerő", megyeszékhely)
-Ha hármat, akkor 10 + 15 csok, 10 millió babaváró, illetve 10-15 lakáshitelt, új építésű házra. Ebből ugye 20 milliót nem kell visszafizetni a 3 gyerek miatt,ha egyből jönnek egymás után.
Így a két "megoldás" összes törlesztője kb. azonos, mondjuk ~160 000 Ft.
Ha kettőnk havi nettó bevétele ~480 000 Ft, akkor kaphatnánk ennyi hitelt? Mindenhol azt olvastam, hogy a fizetések 50%-áig vagyunk hitelképesek, de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban is így van-e.
Amennyiben nem, akkor milyen lehetőségeink vannak?
A "ne verjétek magatokat ekkora hitelbe, mert..." típusú válaszokat kérlek tartsátok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!