Ezek a lakásárak hova fognak még szállni?
Őszinte leszek: én 28 éves férfi vagyok, de napról-napra egyre jobban hányok az ingatlanpiactól, és engedem el a családalapítás gondolatát.
Annak idején, amint befejeztem a tanulást, mentem is dolgozni. Igyekeztem mindig keresni a lehetőséget. Lett stabil, és a régió szintjén kissé átlagon felül fizető munkahelyem. Minden hónapban raktam félre pénzt, nem vertem el. Már a fejemben kezdettől fogva ott volt a terv, hogy néhány évig gyűjtök, aztán hitel és meglesz a saját lakásom. (A családom sajnos nincs olyan helyzetben, hogy támogasson anyagilag.)
Ahha... Jöttek az állami intézkedések. Több, mint duplájára nőttek a lakásárak. Gyerek nélkül semmi nem jár neked, SEMMI. Mocskos egy ország ez... Aki felelősségteljesen gondolkozik (tehát először megteremtené az alapokat, aztán családalapítás), azt gyakorlatilag kivégezték. A bankok 15 évre simán elkérnének 50%-os kamatot. És akkor még nincs benne az illeték, ügyvédi költség. Nincs benne felújítás, még egy nyamvadt tisztasági festés sem. Nincs benne egy szerencsétlen bútor sem.
Azt támogatják, aki a semmire szül 3 kölyköt. És azt, akinek amúgy is van lakása (nem is egy!) és építi a kis ingatlan-birodalmát.
2015 óta reménykedek hogy, hátha normalizálódna a piac. Hátha történne valami csoda, és visszatérnének az árak a CSOK előtti időkhöz. És most, amikor már úgy esély lenne arra, hogy végre kicsit visszaessenek az árak...
... Jön a második intézkedés-sorozat.
Magyarországon, ha nem örökölsz, vagy nem születtél gazdag családba, szinte esélytelen vagy. Hacsak nem nyersz valami hatalmas összeget, vagy nem vagy zseni, neked véged.
Kérdezik tőlem nagyszülők, hogy unoka mikorra várható. De kérdem én... MIRE?! Mire vállaljon az ember gyereket?! Bérelt lakásra? Adóssághegyekre? A jövőkép teljes hiányára?
De én már emiatt valahol kívánom is azt, hogyha gyerekem nem lesz, akkor pusztuljon is ez az ország. Falják fel a cigányok, jöjjenek a migránsok, dőljön össze. Pusztuljon.
Mert a magyar nép ezt érdemli. Mindent meg lehet vele csinálni. Az internetadó esetén utcára tudtak menni - de bezzeg az IGAZÁN fontos dolgoknál lapítanak, mint sz@r a fűben.
Kérdező: a lakásárak már nem fognak csökkenni. Legfeljebb azokon a területeken, ahol a cigányok már átvették az uralmat. Szerintem most megint nőnek vagy 30%-kal.
Javaslom, engedd el te is ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!