Szerintetek érdemes lenne ingatlan kipofozással foglalkoznom?
Sziasztok,
Nem felújítás, csak kipofozás. Sok lepukkant, nagyon gáz házat látok az interneten 15-25 millió között. Kupi, tele lommal, rozsdás a kapu,foltosak a falak, a fű fele hiányzik a másik fele gazos, minden csupa kosz, ősrégi járólap, csempe.
Én azt gondolom, hogy biztos van egy olyan réteg aki azonnal költözhető házat szeretne, nem akar ezekkel bíbelődni.
Szóval megvenném a házat mondjuk 20 millióért + nyilván egyéb költségek pl. ügyvéd + ráköltök a kipofozásra. Lefestem a rozsdás kaput, vetek szép füvet, elvitetem a sok lomot, felverem a régi járólapot és csempét, rakok helyette modernebb stílusút, kifestek, esetelg a régi cserepet leszedem, megsikálom és visszarakom, ez is sokat dob, a kiskertben a félméteres gaz helyett ültetek virágot.
Nem ebből szeretnék meggazdagodni, de szívesen foglalkoznék ilyennel. Persze nem is felújítottként akarnám eladni, azt nem érezném korrektnek. És tudom, hogy ha egyből eladom akkor 15% az adó, de az elvileg csak a haszont terheli.
Szóval szerintetek megérné? Azért gondolkozom ezen mer a mostani munkahelyemre már sokszor nem szívesen járok be és váltani szeretnék.
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos egy elhanyagolt ingatlannál jellemzően nem lehet megállni csak egy burkolásnál, mert egyik munka adódik a másikból.
Nem érdemes újraburkolni egy olyan házat, ahol nincsenek kicserélve a falakban a villany és vízvezetékek és ez már nem 2 fillér, + követi a kőműves munka. burkolás előtt.
Manapság már ahhoz, hogy valaki a dupláját fizesse egy házért, mint amennyiért vetted, ahhoz minimum szigetelni kell, fűtést korszerűsíteni, nyílászárókat cserélni, kell pofás konyhabútor, igényes, mai elvárásoknak megfelelő fürdőszoba.
Természetesen egy kitakarított, kimeszelt, jó szagú ingatlan, aminek barátságos a kiskertje eladható 1-2 millióért többért, de ezt a hasznot elviszik a költségek, illetékek, adók és akkor még a munkádat, anyagköltségeidet nem is számoltam.
Az elgondolás nem rossz (bár én nem pont most vágnék bele) de vagy nagyban csinálod egy megbízható szakembergárdával, vagy sehogy!
"egyikük 24 millióért, kevesebb mint kettőt költött rá és már 39 milliót is kínáltak érte nekik"
A 2 időpont micsoda? A 24 és 39 közt mennyi idő telt el?
És a 2 millió ráköltés mennyi saját kezű munkával és szervezéssel járt? Az egész család dolgozott rajta 3 évig, vagy 1-2 hét volt egy embernek?
(1. vagyok.)
Aki 20-30 milliót költ egy házra, az általában tisztában van a felújítás, és a kipofozás közötti különbségről.
Az hogy virágot ültetsz és kifested, a 🏇 fasz.
Majd ha a nyakadba akaszt egy pert, miszerint nem működik a fűtés, a villany rendszer, stb., akkor majd nézel nagyokat.
Mivel már felelősséget kell vállalni az eladott ingatlan állapotáért.
Úgy jön le a leírásodból, hogy kb semmihez nem értesz a virágültetésen kívül...
a környezetemben több hasonló példát láttam, de lakások vonatkozásában, a ház azért nagyobb falat. Egy lakást a házban 32-ért vettek meg. A burkolatokat cserélték, festettek, szóval esztétikailag költöttek rá, de a gépészet maradt. A konyhát bevitték a nappaliba, ez modernnek hat, és lett egy plusz szoba, ami értéknövelő. Belevittek egy kis home staginget is (pár modern bútort, amit ott is hagytak). Szerintem kb. 5 milliót költhettek rá, és 50-ért adták el. Kb. 2 éve volt mindez, szóval olyankor, amikor az ingatlanpiac szárnyalt, tehát amíg a felújítás ment, azalatt akkor is nőtt volna az értéke, ha nem csinálnak vele semmit.
Most ugye lefelé megy a piac, tehát ami értéknövelést csinálsz, annak egy részét könnyen elviheti az általános ingatlanpiaci árcsökkenés.
Ezzel együtt lehet keresni rajta, de nagyon kell hozzá érteni. Trendi is legyen, de azért ne csak egy szűk réteg extravagáns igényének feleljen meg. Nagyon könnyen belefuthatsz, hogy csinálsz egy felújítást, és nem tudod haszonnal továbbadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!