Melyik házat lenne érdemes megvásárolni a kettő közül?
Házat szeretnék vásárolni.
Vidéken, kisebb településen élek, ebben a faluban szeretnék letelepedni is.
Az eladó házak listáját sikerült kettőre leszűkítenem.
A két ház közös jellemzője, hogy tipikus kockaházak, mindkettőben 3 szoba van. A falu főutcáján találhatóak, mindkettő előtt van buszmegálló is.
Röviden leírom a két ház közötti különbségeket:
Az első ház
A főutca közepén helyezkedik el. A házat jelenleg is lakják, költözhető állapotban van. A folyosó előtt előszoba is van. A fürdőszoba és a vécé külön helyiségben van. Tágas ebédlő is van benne. A ház udvarán tágas garázs és műhely is van.
Amiért tetszik: jól frekventált helyen van.
Amiért nem tetszik: nincs terasz, a fürdő és a vécé is kicsi, illetve a tágas ebédlő miatt a konyha is szűk. A telek ráadásul óriási, a kertbe még legalább egy ugyanakkora házat lehetne építeni. Ezen a hatalmas udvaron egy örökkévalóság még csak a füvet is levágni, nem még esetleg használni is azt.
A második ház
A főutca végén található. A ház öt éve áll üresen, de összességében jó állapotban van. Csak a fürdőszobát kellene kicsit felújítani. Előszoba nincs, de van helyette két terasz. A fürdőszoba és a vécé egy helyiségben van. A házban a konyhában kapott helyett az étkezőasztal is. A házhoz jó állapotú nyári konyha is tartozik.
Amiért tetszik: Van terasz, egy kicsi a bejárat előtt, egy pedig a ház hátsó oldalán. A fürdőszoba és a konyha is tágas. A konyhában külön kijárat vezet a hátulsó teraszra, ahol kényelmesen elférne egy hintaágy, sőt, még egy asztal is legalább négy székkel. A telek is pont jó méretű.
Amiért nem tetszik: a falu szélén helyezkedik, el, mindentől messze van, a környék rendkívül huzatos (itt már szemközt nincsenek házak)
Ti melyik házat választanátok a kettő közül?
F/30
Köszönöm szépen a válaszokat!
Továbbra is érdekel, hogy mások szerint melyik lenne a megfelelő választás.
A két ház kapcsán több minden eszembe jutott, de biztos lesznek olyan érvek is, amelyek számomra is újak lesznek.
Köszönöm szépen a két újabb választ, mindkettő hasznos volt számomra!
Milyen különös, hogy idáig mindenki az első házat választotta! Azt hittem, a válaszok körülbelül fele az egyik, a másik fele pedig a másik ingatlan mellett szól majd.
Ezek szerint tényleg csak én bonyolítom túl a dolgot, és egyértelműen az első házat lenne érdemes megvásárolni?
Ez azon múlik, hogy számodra mi a fontos.
A többség szempontjai szerint az első ingatlan a nyerő, de egyáltalán nem biztos, hogy Te a többséghez tartozol. Ez ne befolyásoljon! Azt válaszd, amelyik Neked tetszik. Te fogsz benne élni.
Nekem is az első tetszik, nem szeretnék falu szélén élni egyrészt. Másrészt a felújítás egy pokol. Ha öt évig nem volt lakva a ház, ki se volt fűtve. Nem tudod milyen rejtett hibái vannak.törött csövek, stb.
A nagy telket én pozitívumnak látom, megtermelheted a saját ételeifet, stb. Szerintem magasan az első ház a nyerő.
Így a leírtak alapján nekem az első tetszik jobban. Ami abban egy picit elbizonytalanítana, az talán a kicsi konyha. A nagyobb konyha számomra fontos, de ezzel együtt is az elsőt mondanám.
Egy terasz kialakítása amúgy sem egy lehetetlen feladat. A nagy udvar pedig szerintem egy nagyon klassz dolog. Ültethetsz fákat is például, a fűvel pedig szintén nincs sok dolog. Én biztos, hogy imádnám.
De összességében azt válaszd szerintem, amelyik téged igazán megfogott :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!