Konyhai kések közül melyiket érdemes otthonra megvásárolni?
A Fiskars csak VOLT,-mára kínai. A tramontína az nem kés!
Nekem mind a 7 késem Wüsthof,egyedileg a kezemhez(és a pénztárcámhoz) vásárolgattam.Hentes,és szakács szakmám van.
Nekem olcsóbb kategóriában tetszettek a Swibo-k,viszont csak régebbi típusokat próbáltam,azoknak a nyele viszont csúszik,mint a zsír.
Kerámia kést nem tudod otthon élezni, általában nem vagy alig foglalkoznak vele, mert drága a gép hozzá.
A jó kések mellé élezni is tudni kell, mert különben elcseszed őket, vagy nem lesz éles, hiába élezed
A kerámiakés az egy ipari divat-szemét. Nekem pillanatok alatt kitört az élükből egy-egy darab.
Normál késből is rengeteg van itthon, de azok is mind ócska anyagból vannak.
Viszont ami 100 éve is megbízható márka volt az a Solingen.
A jéggé fagyott mirelit spenótot is vidáman kettévágja.
Mára -szinte- az összes késem és bárdom Solingen.
"Viszont ami 100 éve is megbízható márka volt az a Solingen."
Solingen egy település amely a finom fémiparáról (orvosi eszközök, kések, ollók, stb.) híres, de számtalan gyártó köthető a településhez. Pl. Henckels, Wüsthof, Böker, Eickhorn, Eikaso stb.
A késre azt mondani, hogy solingen, kb olyan mintha a hőálló tálra azt mondod, hogy jénai, vagy a sarokcsiszolóra, hogy flex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!