Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás után nav szemle?

Lakásvásárlás után nav szemle?

Figyelt kérdés

Fejér megyében vettünk egy ingatlant. Cégnéven volt, mi maganszemélyként vettük. Már a mi nevünkön van 2 hete.

Kaptunk egy levelt a navtól, vagyis pontosabban csak férjem kapta, pedig fele fele a ház, hogy a navosok ki jönnek az ingatlant megnézni, a vagyonszerzés miatt. Be kell szereznünk addig egy energetikai tanusítványt, illetve az alaprajzot.

2 ismerős is vett a közelmúltban ingatlant, egyiküknél sem voltak kinn.

Ez valami extra dolog, vagy mire gondoljunk?

2020. aug. 9. 13:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Leértékelni nem fogják az tuti!

Ha a házad valós forgalmi értéke csak 8 millió, de te 12-t fizettél érte, akkor az a te egyéni hozzá nem értésedet tükrözi, de az illetéket a 12 után róják ki.

Amúgy milyen gondolatsor mentén írtatok többet az adásvételibe?... mert az ellenkezőjére szokott példa lenni.

2020. aug. 10. 11:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan kecske-káposzta dolog, mert nekem segített az adóellenőr, pl kérdezte, hogy hányan fogunk a házban lakni. Mondtam, hogy ketten majd, de még akkor ott voltak a szüleim is, így mondja, hogy beírja a 4-et mert az valamiféle kedvezmény. Fűtést módját kérdezte, meg hogy egyben van-e a WC a fűrdővel, illetve a szobákban van-e parketta.

Viszont ő sem mehetett el, úgy hogy nem talál valamit, és a házhoz épített toldalékrészt, amiben a kazánház, széntároló, WC, előszoba és szerszámtároló is van, melléképületként vette fel, és annak fix 10% volt akkor az adóvonzata, így 48 ezerrel fizettem többet.

2020. aug. 10. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!