Megteheti ezt az elado?
Ingatlan vasarlasa elott allunk. Egy takaros kis hazat szeretnenk venni. Mar tobbet is megneztunk. Volt jobb es volt olyan is ami eleg rendesen lelakott volt.
A kerdes a kovetkezo: Haz nezes soran keletkezo karokert kovetelhet e az elado karteritest?
pl.: kinyitom az ablakot es nem lehet becsukni
pl.: kinyitom es kiesik az uveg?
pl.: kezembe marad a kilincs
Ha viszont engem er baleset, beperelhetem e?
Pl.: elcsuszok a padlon
pl.: megcsuszok a lepcson
..hasonlok
Mostanaba volt egy ket erdekes haz es felmerult bennem par ilyen jellegu kerdes.
Kérd a tulajdonos vagy az ingatlanos segítségét. Nyisson ablakot,ajtót stb.Én nem gondolnám,hogy amennyiben az, amiről írsz, a lelakottság/elhasználódás miatt történik Téged a kár megtérítésére kötelezhetnének.
Ha viszont a tulajdonos tudja,hogy ahová lépsz ott veszélyes a padlóburkolat, rossz a létra, és ere nem figyelmeztet, baleset ér, kérhetsz kártérítést, peres úton...
De ha látod,hogy rossz a lépcső, rossz a padló, figyelmeztet és rálépsz, nem hinném,hogy felelősséggel tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!