El szeretném adni a lakásomat, a hirdetésbe beleírtam, hogy nem kérek benne segítséget, de mégis állandóan hívogatnak. Tiltom a számokat, de volt már olyan, aki másik számról hívott. Kezd fogyni a türelmem, amúgy se igazán bírom őket, de most már közel vagyok a k.anyázáshoz.
Mindössze 2 hete hirdetem a lakásomat, nem viccelek, napi 10 hívásom van ilyen ügyben, te türelmes lennél?
Pont azért kérek segítséget, mert empatikus vagyok és nem akarom leordítani őket. Az eddigi válaszokat köszi, valószínűleg elmondom, hogy kösz nem és leteszem egyből, talán ez a legkevésbé rossz megoldás...
2020. jún. 22. 12:43
12/30 anonim válasza:
Én eladtam már pár lakást ingatlanos nélkül. Az első kérdésem, hogy magánszemély vagy ingatlanos. Ha ingatlanos, leteszem. Ennyi. Idegesítőek, de ez az ára, hogy a zsebemben marad a jutalékuk.
2020. jún. 22. 14:58
13/30 xswerdy válasza:
2.-nek. Tilos egy telefonszámot más célból felhívni, mint ami miatt azt megadták. Ha valaki beleírta a hirdetésbe, hogy nem kér ingatlanost, akkor igen, őt tilos felhívni ingatlanosnak (ugyan úgy, ahogy egy porszívóügynök se gyűjthet telefonszámokat az ingatlan.com-ról). Szerintem ilyen esetben az adatvédelmi hatóság egyértelműen elmarasztalná az illetőt. De még azt is aggályosnak tartom, ha egy ingatlanos felhív valakit, aki ezt nem írta bele. Hiszen ő ingatlant árul, nem ingatlanközvetítőt keres. Más persze a helyzet, ha az ingatlanos egy vevő megbízásából jelentkezik, és a vevő fizeti őt. De hogy "nekem van tuti vevőm, csak adjon nekem megbízást", ez már szerintem nem fér bele. Azért írtam, hogy kíváncsi lennék mit szól az adatvédelmi hatóság, mert nem vagyok benne biztos, hogy osztja a véleményemet. Egy próbát megérne.
2020. jún. 22. 15:00
14/30 anonim válasza:
#5: az a probléma, hogy nincs kp-s vevőjük. A céljuk az, hogy aláírassanak a kérdezővel egy általános szerződést, és a lakása belekerüljön a rendszerbe.
2020. jún. 22. 15:06
15/30 anonim válasza:
#14: pontosan így van. Ezt mindenkinél eljátsszák, hogy van kp-s vevőjük :) Nálam is mindegyik eljátszotta, aki felhvított. Megkérdeztem őket, hogy ha ennyire tetszik annak a vevőnek a lakás, akkor miért nem engem hív :))
Kérdező: sokat nem tehetsz, meghallod, hogy ingatlanos, leteszed a telefont. ne állj le jópofizni velük, nagyon mézes mázas hangjuk van, lyukat beszélnek a hasadba.
2020. jún. 22. 15:37
16/30 anonim válasza:
Egyébként ha a vevő lusta ingatlanhirdetéseket olvasni, akkor fizesse ő az ingatlanost.
2020. jún. 22. 16:38
17/30 anonim válasza:
16, ilyen nincs a világon. Honnan tudja az ingatlanos, hogy nekem milyen az ízlésem, mi tetszik mi nem? ez csak egy csalogató ingatlanos duma.
2020. jún. 22. 16:41
18/30 xswerdy válasza:
de, én ismerek olyat, akinek elég spéci igénye volt, a ház méretére, szobaszámára, dupla garázst akart. Kiadta egy ügynöknek, hogy figyelje a friss hirdetéseket, hívja fel, tisztázza, ami a hirdetésből nem egyértelmű, de számára kizáró ok lehet, menjen is el először megnézni, és ha ezek után is úgy látja, hogy az megfelelő, akkor vigye csak az ügyfelet. 1 év alatt találta meg a megfelelőt. Gondolom, ez esetben ő fizette az ügynököt vevőként, hiszen neki dolgozott.
2020. jún. 22. 16:48
19/30 anonim válasza:
Mi külföldön élünk és házat bérlünk. És mi fizettük az ingatlanost. Ha vennénk, akkor is mi fizetnénk a jutalékot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!