Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felejtsük el, vagy vegyük meg?

Felejtsük el, vagy vegyük meg?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk, másfél éve keresünk házat. 28 milliót szánunk rá, ami kevés, főleg ott, ahol nézzük. Viszont a helyhez ragaszkodunk.

Most találtunk egyet, minden szép és jó volt, de kiderült, hogy a szomszéd telekhatárra fog építkezni. (Megteheti, már folyamatban az engedélye)

A gond, hogy a másik oldalon is telekhatáron van a szomszéd. Konkrétan beszorítanának minket.

Nem tudjuk mennyire lesz nyomasztó, mennyi fényt fog elvenni, és mennyit kell alkalmazkodnunk, míg ő építkezik. És ami a legfontosabb, nem tudjuk mennyit veszítene emiatt ház az értékéből. Mert mi se örökre tervezünk oda, de most ennyi pénzünk van, kezdetnek tökéletes lett volna, kb. 6-8 évre, de utána eladnánk.

Kb a ház felét érintené (hosszú épület) úgy, hogy 2 -2.5 méterre lenne tőle az új szomszéd ház. (A másik, már meglévő ház 30 centire van, ott nincsenek is ablakok)

Ez így nagyon rosszul hangzik, de szeptemberig muszáj költöznünk, és nagyon ritkán árulnak olyat, ami szóba jöhet. Ez pedig belül nagyon tetszik, 25ért árulják és nagyon jó helyen van a városon belül is.

Ha nem költözünk, vagy maradunk a jelenlegi helyünkön, de ez szó szerint élhetetlen és veszélyes is vagy új települést választunk, de azt nagyon nem szeretnénk. Ti mit tanácsolnátok?

2020. jún. 17. 16:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mind a két szomszéd a ti telekhatárotokra építkezik, az erősen gyanús, szerintem nem szabályos.

Mindig egyik oldalra szokták építeni a házakat.

Én nem venném meg, de ti látjátok, nem én.

2020. jún. 17. 17:11
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az 1-nek, ahol a telekhatárra engedélyezett az építkezés, ott mindenkinek csak a baloldalra, vagy csak a jobboldalra lehet építkeznie, pont azért, amiket felsoroltál.

Olyan nincs, hogy az egyik ide, a másik oda, ti meg szoptok ezerrel!

Lehet félreértettél valamit, ezt még most tisztázd!

2020. jún. 17. 17:39
 3/29 A kérdező kommentje:

Nem értettük félre, az egyik oldalon ezer éve úgy van a ház, a másikon meg ugy volt, de már lebontoták, most a helyébe építik az újat. Diplomás építész, aki most fogja építeni, biztosan szabály szerint jár el. (Emellett elismert és gazdag vállalkozó a városban, nincs előtte akadály.)

A kérdés viszont az, hogy ez igy eladhatatlan lenne a jövőben, ha mi megvennénk most?

2020. jún. 17. 17:48
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy törvényes-e igazából mindegy. Fel fog épülni és el nem fogják bontatni a kedvetekért.

2-2,5 m nagyon-nagyon kevés.

Bármennyire tetszik belülről, én keresnék mást. Kb. azért ilyen olcsó a környékhez képest, mert túl keskeny a telek.

2020. jún. 17. 18:21
 5/29 anonim ***** válasza:
68%
Ha elől hátul van nagyobb hely én gondolkodás nélkül megvenném, de szerintem anélkül is
2020. jún. 18. 19:28
 6/29 anonim ***** válasza:
68%
Két dolgot vennék figyelembe. Egyik, hogy a kb 2-2,5 m-re lévő házra milyen helyiséged néz, pl ha hálószoba vagy valami ritkán használt helyiség, akkor az nem olyan zavaró, valamint a szomszéd milyen helyiségeket tervez arra a falra. A másik, amit előttem is írtak, ha elöl vagy hátul van nyugodt udvar, ahol nem települ rád a szomszéd, akkor nincs gond.
2020. jún. 18. 20:41
 7/29 A kérdező kommentje:

Elol és hatul van, de nem túl nagy tér. A konyhát és az étkezőt érintene.

Ami még aggaszt, hogy azért elég sokat kéne alkalmazkodnunk, míg felépíti, de időben nem tudom mennyi, mig nalunk dolgoznak. Masreszt szuterén szintet is tervez, elég sok földet kivesz, és nyilván épít támfalat, de ha barmi gikszer lenne emiatt nálunk, nem tudom, hogy időben eszrevennenk-e, ha reped (szigetelve van a haz) és karpotolna-e minket ő, vagy biztosító.

2020. jún. 18. 20:48
 8/29 anonim ***** válasza:
29%
Ha neked egy háznál az a szempont, hogy az építkezés ideje alatt (1-1,5 év) mennyit kell alkalmazkodni, nem pedig, hogy a rákövetkező nagyjából 10 évben látod-e, hogy folyik-e a só a szóróból a levesbe, akkor szerintem az értékrenden kellene kicsit csiszolni mielőtt komolyan elkezdesz házakat nézegetni.
2020. jún. 18. 21:25
 9/29 A kérdező kommentje:
Hát ha éltél volna pár évet úgy, mint én, akkor lehet, hogy ez neked is szempont lenne. Így elnézem, hogy látatlanba kioktatsz.
2020. jún. 18. 21:32
 10/29 anonim ***** válasza:
22%
Mert, hogy kellett volna ahhoz élni, hogy ilyen rosszul priorizáljak? 1 év vs. 8 év. Szerintem ehhez max burokban élve nem lehet értelmesen hozzáállni. De várom, hogy szerinted miért is lehet fordítva nézni. Tényleg érdekel
2020. jún. 18. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!