#17: Több hónapja folyamatosan nézem a hirdetéseket, egyelőre érdemi elmozdulást nem láttam. Szinte naponta olvasok én is ilyen-olyan, sokszor egymásnak ellentmondó statisztikákat, de erre én nem tudok alapozni. A hirdetéseket folyamatosan figyelem, de érdemi elmozdulást nem láttam. Ettől függetlenül még lehet árcsökkenés, csak szerintem nem lesz olyan mértékű, amiért feltétlenül megérné éveket várni. De mindenki dönthet saját belátása szerint.
2020. jún. 14. 18:38
22/40 anonim válasza:
21: Nem véletlenül van moratórium... Most viszont be van fagyva a piac, csak a reális árazású ingatlanokat viszik. Majd nézd meg a hirdetéseket fél - egy éven belül, hamar ki fog derülni, ki az aki ténylegesen el akar adni, vagy csak a balekokra vár. Másrészt nem csak a kereslet esett vissza, hanem az alku mértéke is jócskán megnőtt:
A statisztikák valóban nem eléggé megbízhatók, ha látsz egy jó ingatlant, tegyél ajánlatot. Az eladók is tudják, hogy az elkövetkező években nem lesz minden bokorban vevő.
2020. jún. 14. 18:53
23/40 anonim válasza:
Abban egyetértünk, hogy a vevők szerintem is jobb helyzetbe kerültek illetve kerülnek, inkább csak az elmozdulás mértékét gondoljuk máshogy szerintem. Igazad van, hogy fél-1 év múlva már okosabbak leszünk, addig még sok minden változhat az biztos.
2020. jún. 14. 19:03
24/40 anonim válasza:
Elképesztő, milyen indulatokat váltanak ki az ilyen jellegű kérdések (ez már a sokadik), holott akik kérdezik, valószínűleg abban bíznak, hogy végre nekik is lehetőségük nyílik arra, hogy otthonuk legyen, aminek egy normális világban nem kellene ennyire elérhetetlen álomnak lennie.
Szóval kedves ingatlanosok, befektetők és azok akik aktuálisan annak a bizonyos valaminek a jobbik végén állnak, kicsit több toleranciát.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, már most is vannak jelek a csökkenésre, de azért rövid időn belül nagy visszaesésre szerintem nem lehet számítani, az ingatlanpiac lassan fordul.
2020. jún. 14. 22:37
25/40 anonim válasza:
Az árak ötven százalékos esését kár várni, az túlzás. De az is az, aki szerint csak felfelé mehetnek az árak. Erre ellen példa volt 10 éve is. Nálunk eddig olyan 10 százalék körüli esés volt és még rengeteg a huzamosabb ideje hirdetett lakás. Sztem ilyen 15-20 százalék körüli csökkenés lesz a vége. Egyébként építőiparban dolgozom építés vezetőként és sztem jól látom a piacot. De aztán ez a saját véleményem nem biztatok senkit semmire.
2020. jún. 15. 06:09
26/40 anonim válasza:
#25, az ilyen kérdéseknél pontosan arról van szó, hogy 50-60%-ot esik az áruk.
Vannak olya betegek, akik olyan kérdést tesznek fel, hogy visszaesik-e 2008as szintre és hasonlók :D
2020. jún. 15. 07:01
27/40 anonim válasza:
26: Elég alaposan nézem a piacot, egységesen valóban nem várható 50%-os esés, maximum akkor, ha minden támogatást eltörölnek. Viszont a fővárosi házak kb. 90%-a duplán túlárazott romhalmaz, a lakásoknál is van bőven gond a fejekben. Nyilván ezek végletek, de egyre több van belőlük:
Te is túlzásokba esel, "a fővárosi házak kb. 90%-a duplán túlárazott romhalmaz", ahogy az általad idézett 2 elmebeteg is.
Olyan jó lenne tárgyilagos emberekkel beszélgetni, az vinne is előre.
Persze tény, hogy erre nem a Gyakori az ideális közeg.
2020. jún. 15. 10:39
29/40 anonim válasza:
Mennyi ilyet linkeljek? 5-10-100-500? 2 éve próbálok házat venni, hidd el, hogy Bp. jó néhány kerületét kívülről ismerem. A hirdetéseket beleértve. De talán igazad van, a romhalmaz kissé erős, legyen úgy, hogy a házak 90%-a duplán túlárazott és minőségileg erős közepesnek mondható. Az nem luxus pl. hogy van egy kandalló a nappaliban és a kertben le van nyírva a fű stb...
2020. jún. 15. 10:58
30/40 anonim válasza:
27 amiket kiragadsz ezek eléggé extrém esetek.. soha nem fognak elkelni ennyiért, csak pár őrült azt hiszi, hogy most nagyon fog nyerni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!