Jön a koronavírus második hulláma! Hogyan fogja ez érinteni a lakáspiacot?
11: Mivel az egész légiközlekedési szegmensben leépítés volt, ezért igen, jó ideig így lesz.
Jé, gyorsan reagált az ügyeletes ingatlanos szavazó :)
13: Akkor ezért vagy frusztrált. Nekem is van ingatlanom, nem is egy, mégis kb.20-30%-os árcsökkenésre számítok. Általában két réteg érint érzékenyen a téma, az ingatlanosokat és azokat, akik az elmúlt két-három évben vásároltak. Aki lakhatásra vásárolt, annak tökmindegy, szóval ezt akkor nem is értem.
Hallottam a belföldi turizmusról, már látom a salgótarjáni tömegeket rohanni és kivenni az Andrássy úton lévő airbnb-s lakásokat heti 200e-ért. Illetve arról is hallottam, hogy minden ország a belföldi turizmusát fogja nyomni, a többit rád bízom. A belvárost összeokádó angol legénybúcsús tömeg nem fog ideautózni, az már nem trendi. Lesz turizmus, de a régi világnak vége. Legalábbis jó időre.
15: Remélem, nem volt félreérthető, nem az ottani emberekkel van gondom, hanem az átlag vásárlóerővel.
Megnézve a hirdetéseket, rengeteg airbnb-s lakás került eladósorba, mondjuk hajmeresztő árakon. Nyilván van akinek ez jó buli volt, mondjuk a 100 m2-es polgári lakásokat négy részre darabolni, én azért azt mondanám, hogy a lakóház lakhatásra való, nem pedig szálloda. Arról nem beszélve, hogy a hosszú távú bérlet már gyakorlatilag megfizethetetlenné vált a fővárosban.
16: Nincs itt harag, de azért most már vannak tények, jönnek ki a statisztikák is, lehet érvelni, de hittel a tényekkel szembe menni, na annak nincs értelme.
"rengeteg airbnb-s lakás került eladósorba, mondjuk hajmeresztő árakon."
Csak legyen pénze a salgótarjáni befektetőknek megfizetni. Ha nem lesz, akkor lemegy az ára. Ilyen egyszerű.
18: Egyetértek. Mellesleg inkább a tarjániak jöjjenek Pestre pl. lakást bérelni, mint a külföldiek, azok menjenek szállodába.
Kicsit még a CSOK-ot meg lehetni piszkálni és mindjárt helyre állna a rend. De amellett a politika kitart, sajnos. Ettől függetlenül a jelenlegi árak mellett már halott az ingatlanpiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!