Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan kell ajánlatot tenni?

Hogyan kell ajánlatot tenni?

Figyelt kérdés

Tudom, hülye kérdés, de: megnéztük a házat, tetszik. Megnézetjük pár nap múlva statikussal is. Ha ott is minden rendben, akkor szeretnénk ajánlatot tenni. Ennek mi a menete?

Most csak mondok egy példát: pl. 18,5 millióért hirdetik, de mi pl. 17 -17,5 milliót fizetnénk érte (a látható és az esetleges statikai hibák miatt), ezt hogy kell közölni? Kell, hogy nyoma legyen? Vagy csak közöljük velük, hogy ez az ajánlat?

2020. jún. 2. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Először megkérded, myilen élethelyzet van, kell-e az ára a következő házhoz, amibe innen költöznek, stb.

Ebből már lehet következtetni, fontosabb-e a gyorsaság, avgy fontosabb-e az ár.

Konkrét árajánlat előtt megkérded, van-e az árban 25-20-15-10-5% alku (az elözetes beszélgetés alapján be lehet lőni, mivel érdemes próbálkozni).

És akkor kiszámoljátok, mondasz egy árat, és ha elfogadja, áll az üzlet.

Én írásban szoktam adni, adatokkal együtt, hogy tudjon gondolkodni rajta, és akkor megbeszéljük, hogy mondjuk családi megbeszélés után másnapra kérek választ.

Persze az ügyvédnél eddigre már érdeklődöm, mikor tudna fogadni.

2020. jún. 2. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Eloszor eldontod mennyit vagy hajlando megadni maximum a lakasert, aztan ennek joval ala losz, a hosszu alkukbol jol lehet kijonni. Az a jo ha legalabb 3 szor adjatok oda vissza a labdat.
2020. jún. 2. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Én már jópár ingatlant vettem, de még hosszas alkut sehol nem láttam.

Kér 23-at.

Rámondok 20-at.

Kinevet, és közli hogy 22 a vége.

Ahol sokat lehet alkudozni, az senkinek sem kell rajtad kívül.

2020. jún. 2. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem általában elég tiszta játék. Neki van egy kép a fejében, hogy mi az az ár, ami alatt biztosan nem adja el. Neked van egy kép a fejedben, hogy mi az az ár, ami felett biztosan nem veszed meg. Ha ez találkozik, akkor létrejön az üzlet.

Mi a második megtekintés előtt telefonon elmondtuk, hogy érdekelne minket a lakás és érdeklődtünk, hogy alkuképes-e az ár, vagy fix.

Mivel már az első megtekintésnél elszólták, hogy nagyon kicsi már nekik a lakás és ez kb. az utolsó lehetőségük, hogy csok-kal megvegyenek egy új házat, így ezt sejtettük.

A második megtekintés után a 17 milliós vételárra bemondtunk egy 15,8 milliót, de már korábban megegyeztünk a párommal, hogyha 16-ért odaadja az eladó, akkor megvesszük. Először felakadtak a szemei, aztán közölte, hogy "áá 16 az alja". Ennyi volt a komoly alkudozás. Kezet fogtunk és megbeszéltük a fizetés feltételeit.

Szerintem jobb ezt személyesen intézni. Látod a reakcióit, látod mennyire állsz távol a valóságtól.

2020. jún. 3. 08:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 5. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!