Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valaki okos és hozzáértő...

Valaki okos és hozzáértő tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Van 6 M önerőnk. Felvettük a babavárót, azzal 16 m. A szívességi lakhatásunk 1 hónap múlva megszűnik. Szeretnénk kertes házba költözni. Az sem baj ha kicsit felújítandó, csak lehessen beköltözni. Fontos a közbiztonság és a Móricz Zsigmond körtértől max 1 óra távolságra lehet tömegközlekedéssel. Ehhez már ki is néztük a konkrét településeket. Kb fél éve járunk házakat nézni, de mindig kiderül valami, ami miatt nem szívesen vennénk meg: tulajdoni viszonyok rendezetlensége, falak sokkal rosszabb állapota mint a képeken, fűtésrendszer hiánya, közművezetlenség, stb. Szóval eddig nem találtunk megfelelőt. A rokonság nagyon ágál az albérlet ellen, mert felesleges pénzkidobás, akkor inkább vegyünk fel még több hitelt és vegyünk saját ingatlant, de valamiért a panelt ajánlják, és majd később vegyünk kertes házat, ha már gyűjtöttünk rá többet. Van ebben valami logikus észjárás? Miért lenne jó ez nekünk? Szerintem nem az, de szeretnék független véleményeket is. A panelre egyébként ugyanúgy plusz hitelt kellene felvenni, csak talán kevesebbet mint egy kertes házra. Túl sok hitelt pedig nem szeretnénk a nyakunkba, főleg ha gyerekünk is lesz. Vagy több 10 milliós hitel nélkül ma már tényleg nincs esélyünk? Ti hogy csinálnátok?
2020. jún. 1. 16:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%

Hát figyelj, most az álmodra nincs pènzed, nyilván nem vèletlen, ha nem találsz a kategóriában. Vehetsz valami kisebbet átmenetileg ès gyűjtheted magadnak a pènzed (a babaváró kamatmentes, csok hitel is csak 3%), vagy kidobálhatod albèrletre. Csok+babaváró törlesztője max 100 ezer, ennyi egy átlag albèrlet is. Kamaton kevesebbet buksz mint a bèrleti díjon.

Mi inkább egy jó lakást vettünk, mint egy szigeteletlen pènznyelőt úgy,hogy napi 3 órát ingázzunk is. Majd 5 èv múlva meglátjuk hogy állunk.

2020. jún. 1. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha azt írod hogy nem baj ha felújítandó akkor nem èrtem a problèmát. Árban mennyi lenne ez az álomház amennyit te szánsz minderre?
2020. jún. 1. 17:02
 3/14 anonim ***** válasza:
59%

Mi vettünk egy 3 szobás tágas panelt 7 éve, talán 5 éven belül lesz olyan helyzet, hogy tovább tudunk lépni családi házra, a jelenlegi ingatlanárak mellett öngyilkosság, pedig nem keresünk rosszul.

Egy normális környéken 30M most egy 50-es panel Budán. A családi házak meg... ahol van értékelhető tömegközlekedés az agglomerációban ott 60M-ért csak bontandó házak vannak. Szóval mi várunk.

Mindenképp lebeszélnélek az albérletről. A hiteles lakás a tiéd lesz a végén, az érték! A berleti díj megy a kukába.

2020. jún. 1. 17:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Bp-től èn 60km-re lakok fèl óra beèrni, de èn 8,5M ft-èrt vettem tavaly 70nm² 1200 nm² hátsó kert, pince garázs. Annyi felújítás van benne h áramkábel csere,fürdőt saját ízlèsem szerint átalakítani nyílászáró csere + festès ill 1-2 bútort cserèlni amit sajátot hoztam. Ez kb 2m 100 ezerben meg is állt. Szal ha azt nèzem durván 10 m 600 e ft-èrt van egy jó kis házam. De mivel te a Móriczhoz közeli környèket írtad nos èn nem arra lakok azokat a városokat nem ismerem mennyibe kerülnek a házak. Èrdemes nèzelődni
2020. jún. 1. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most van 16 milliótok, ez tiszta.

Egy panelt sem fogsz tudni venni 26 alatt, (vagy ahol van olcsóbban, azt nem szabad megvenni!) tehát itt is fel kell venned a 10milliót és akkor laksz egy panelban, ami láthatóan nem a szíved csücske.

Ellenben én vennék Martonvásáron (vettem is!:) ahonnan 30 perc a Déli pu. és onnan 10 perc a Móricz Zs. körtér.

Velencei-tó onnan 10 perc, a Balaton is 40 perc.

Csendes, nyugodt kulturált település, minden van és személyesen odalátogatva több lehetőséget is találtok, mint a hirdetésekben.

Érdeklődni kell a "bennszülöttektől", postán, önkormányzatnál, boltban, kocsmában, nézelődni, a házakra is ki van írva.

Vagy ti tesztek ki hirdetést, letéphető telefonszámokkal (árat ne írjatok!) és lehet, hogy olcsóbban megússzátok felújítással együtt, mint egy panelt.

2020. jún. 1. 17:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét álomház, és azt is írtam hogy beköltözhető legyen. Pl villanyvezeték csere nem baj, meg luxusfürdőre sem vágyom, de azért a fal ne legyen tele penészfoltokkal, ne vizesedjen, és legalább a víz és villany be legyen kötve
2020. jún. 1. 18:02
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Mi van 39 M Budán egy panel? Ne röhögtess
2020. jún. 1. 19:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Bocs 30 akart lenni.
2020. jún. 1. 19:34
 9/14 anonim ***** válasza:
8: pedig annyi. Nézz körülaz ingatlan.com-on. Ha találsz 25misi alatt elfogadhatú méretű (értsd: legalább 1,5 szobás) panelt megközelíthető helyen, vevő vagyok rá.
2020. jún. 1. 19:39
 10/14 anonim ***** válasza:
De pont azt írom, hogy Budán panel 30 millió? Az nem olcsó kicsit? Nem nézek, mert tudom véletlenül. :)
2020. jún. 1. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!