Miért vesznek az emberek ikerházat mikor közös lónak túrós a háta?
Figyelt kérdés
Az ikerházak 99%-a közös telken fekszik, így gyakorlatilag se nem társasház se nem külön családiház, hanem ezek egy furcsa hibridje. Ahogy néztem nem is olcsóbbak az ikerházak.2020. jún. 1. 08:44
11/18 anonim válasza:
#8: És miért baj, hogy olyan építenek amire igény van? Senki nem akar már kertészkedni, nagy konyhakertet művelni. Kis zöld fű, pár növény, esetleg hely a mászókának a gyereknek és kész. A többség már nem a kertben munkával akarja eltölteni a vasárnapot, hanem élvezni a zöldet csak.
12/18 anonim válasza:
Felénk az ikerházak telekköönyvileg külön épületnek számítanak, a telek is osztva van, az egyetlen eltérés a "családi" házhoz képest, hogy a két ház összeér!
13/18 anonim válasza:
A vállalkozónak a legjobb az ikerház.
Vesz egy telket,épít egy házat,amit ketté választ egy fallal és már egy eladó ház helyett kettő van.
PROFIT a vállakozónak.
Vásárlónak szívás, esetleg pár millió forintot megspórol ahhoz képest mintha családi házat vett volna de szerintem szivás akkor inkább már lakás
14/18 anonim válasza:
11: Ok, de a kérdés nem erről szólt. A mai világban valóban nem divat a nagy telek, de most már az ikerházak is aranyárban vannak.
12: Lehetséges, OTÉK szerint mondjuk az ikerház két szomszédos telekre épült valami, de sok új esetében nem erről van szó, hanem inkább kétlakásos épületről. Lehet, hogy ez esetben van használati megosztás.
15/18 anonim válasza:
13: Az ikerháznak egy előnye van mégiscsak, hogy pl. aki megörökölt egy telket, az némi ügyeskedéssel megoldhatta, hogy az ő része ne kerüljön semmibe :)
16/18 anonim válasza:
#14: Dehogynem erről szól (is), nem ikres építésnél alig-alig van olyan hely, ahol kb. 100 nm ház + 3-400 nm telek létrejöhet. Ilyen arányban beépíteni sem sok helyen lehet, arról nem is beszélve, hogy ilyen kis telekméret sem lehet sok helyen.
17/18 anonim válasza:
Nagyobb telken fér a jó gyümölcsfa, nem is értem...
18/18 anonim válasza:
Sokfajta elrendezésű ikerházas telek van. Azzal nincs nagy gond, ahol a ház, a bejárat, a kapu, az udvar el van különítve. Nem sokban különbözik a külön álló családi háztól. Árban is hasonló. De ami közös használatú udvaron van, az problematikus lehet az együttélés miatt, nem tudom, lehet-e konfliktusoktól mentesen élni, ha minden közös és kicsi a telek. Ez az árat is jelentősen csökkenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!