Valósága beleszerettem egy családi házba de a tulajdonos eladta másnak. Most ismét lehetőségem lenne megvenni de áron felül. Ti mit tennétek a helyemben ?
30 millióból nem jönne ki a telek + a 150 nm felépítése, nagyon nem. Viszont az eladó nem üzleti szándékkal vette szerintem.
Pusztán úgy van vele, hogy egy olyan pofátlanul magas árat kér érte, amit épeszű ember úgyse ad meg. Ha mégis, akkor meg majd lesz valami.
Ezt tipikusan olyankor szokták alkalmazni, amikor valami igazából nem eladó, de ha valami balek rákérdez, akkor hátha...
Azt nem értem, hogyha komolyan gondoltad annak idején tavaly októberben, akkor miért nem adtad oda a 20 milliót és megállapodtál volna vele, hogy a 6 milliót megkapja 2 hónap múlva?
Persze mindezt ügyvéddel.
Amit én gondolok most erről, az az, hogy 40 milliót akkor sem fizetnék érte, ha lenne ennyi kp-m, mert ha a csúcsidőszakban meg lehetett kapni 26 millióért, akkor most, amikor kétséges az ingatlanok ára, ne legyen már ugyanaz 40 millió!
Elfogadom, hogy akkor ez nagyon olcsó volt, de most meg nagyon drága!
Nem tudom milyen helyen levő faluról van szó, de ahol 26 millióért kaptál volna a csúcson még a járvány előtt 150m2-es házat, az biztos nem az ország elitebb része, így a 40 milliós árával elmegy a fenébe az új tulaj!
Adj egy ajánlatot 30 millióról, de egy fillérrel se hagyd magad feljebb zsarolni, ezt hangsúlyozd is ki, hogy nálad ez a vége!
A másik:
Építkezni sokkal, de sokkal költségesebb, nagyjából egy középkategóriás házat nagyon szerényen 320-350ezet Ft/m2-ből hozol ki, +telek+kerítés+garázs+tereprendezés. Így számolj!
26!
"Viszont az eladó nem üzleti szándékkal vette szerintem."
5 hónap megvette, nem lakja, hozzá sem nyúlt és már hirdeti.
Ha nem ez az üzleti szándékkal vásárlás, akkor nem tudom mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!