Valójában már fele annyit ér egy ingatlan, mint 2019 elején, a csúcs árakon?
Már komolyan 70 ezerért látok, hosszú távra olyan kiadó lakást ami 1-2 évvel ezelőtt 140-ért is kiadható volt. Meg ismerőseim is sorra költöznek olcsóbba. És nem kevéssel olcsóbba, hanem tényleg fele annyi mint amit eddig béreltek, ugyanolyan minőségen.
Ezek szerint az árak valóságban már megfeleződtek. Ingatlaneladásnál is már rengeteget lehet alkudozni, régebben licitálni kellett még a meghirdetett árra is. Igaz hogy a hivatalos statisztikák még csak 10-15%-os árcsökkenést ismernek el, de ugyan így volt ez amikor drágultak az ingatlanok. Akkor is azt írták, hogy 10-15%-al emelkedtek az ingatlanárak, holott megduplázódtak valójában. Más amit írnak és más a valóság.
Nyugodtan lehet akkor nagyvonalúan is alkudozni, amikor venni akarsz? Hiszen úgysem kell senkinek magyar ingatlan már, itt ahol minden bebukott és sehol sincs semmilyen munka az országban, csak közmunka.
Kevered az árat az értékkel.
Az érték az marad, az ár változik.
A #remhirterjesztes bűncselekmény.
"úgysem kell senkinek magyar ingatlan már, itt ahol minden bebukott és sehol sincs semmilyen munka az országban, csak közmunka."
Kitartó vagy és nagyon egyéni a stílusod, ezer közül is rád ismerni, gratulálok. Utolsó mondatod utolsó részével akár egyet is érthetnek, de ha hasonlót írok, mindig van, aki másképp látja. Kinek így, kinek úgy jött össze a munkalehetőség. A lakásbérleti piacon csak átmeneti az árcsökkenés, szerintem vissza fognak kúszni, mert lesz megoldás a járványra, biztos nem marad így örökkön-örökké, hogy nincs egyetem, nincs turizmus. Az eladási árakban én nem látok csökkenést, erősen megálltak egy helyben, jó magasan. Én így látom. Nézegetem a hirdetéseket, vennék, de drága. Én se adnám olcsóbban, ha eladó lennék, mert nem tudnék továbblépni. Egyedi esetek vannak, néha enged egy-egy eladó, minimálisat, ha komoly érdeklődő van, és ha ő is kinézett már valamit helyette és muszáj lépni. De ennek nem sok köze van a koronás helyzethez.
Még azt látom, hogy van egy "más" kategória, nagyon drága házak. Mindig van eladó, mindig van vevő. Vannak ebben az országban, akiknek pár tíz millió plusz-mínusz nem nagy ügy.
Én tényeket tudok mondani, benne voltunk....
Tavaly januárban /decemberi megegyezéssel/ vettünk egy jó állapotú, részben felújított lakást Budapesten, erős kompromisszummal 35 millió Ft-ért. Most abban, és a szomszédos háztömbökben árulnak 3 lakást ami ugyanilyen mint a miénk. Az áruk: teljesen felújítandó: 38 millió Ft., jó állapotú: 42 millió Ft, teljesen felújított: 49 millió Ft.
Jó, ha alkuképesek is, bizonyára nem több milliót fognak engedni az árból.
Nézem az albérleti árakat is,nem látok nagy változást. Akik. felsőoktatásba felvételiznek lassan érdeklődni kezdenek, és ez mindig emeli az árat.
Nem marad rajta, Budapesten kevés lakás ami nem kell el. Mi a XI. kerületben vettünk, ott főleg nem marad meg lakás.
Nem tudom,hogy miből gondolod,hogy áll az ingatlanpiac egy éve. Ugyan akkor vettünk lakást, de azt követően is néztem, és érdeklődtem.Még fél év múlva is volt a postaládába bedobva értesítés,hogy eladó lakást keresnek a kerületben, amennyiben esetleg értékesíteni kívánjuk...
Az, akinek van 20-30-40 millió Ft-ja, vagy ehhez egyéb támogatása, kedvezményes hitele, nem most szedte össze ezt a pénzt. Most nehezebb helyzet van, de akinek lakás kell az most is meg tudja venni, nem az elmúlt kéthavi esetleg csökkentett jövedelmétől függ.
Egyébként meg látjuk...lassan-lassan majd visszatér minden a régi kerékvágásba. Ez a két hónap nem vágott eret a lakosság nagy részén.
De igen :) A XI.-ben is állnak az ingatlanok, mellesleg itt van nekem is ingatlanom. Nem öt százalékkal csökkent a fővárosban a kereslet, hanem ÖTVENNEL és ebben nincs még benne a járvány.
A járvány óta a bankok nagyon szigorítottak a hitelfelvételi feltételeken, az airbnb-s piac szétesett, befektetők eltűntek, ömlenek a belvárosi ingatlanok a piacra és ez nem is fog változni, mivel a tömegturizmus hosszú évekre visszaszorul. Már az új építésűeket is elérte a dolog, nemhogy a panellakásokat:
A hirdetési árakat felejtsd el, már most 5-10%-os alkuk vannak. Ha tavaly saját magadnak vásároltál, akkor nincs jelentősége az egésznek, lakni kell valahol. Azt viszont naivság azt hinni, hogy minden visszaáll a régire, ehhez most évek kellenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!