Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valójában már fele annyit ér...

Valójában már fele annyit ér egy ingatlan, mint 2019 elején, a csúcs árakon?

Figyelt kérdés

Már komolyan 70 ezerért látok, hosszú távra olyan kiadó lakást ami 1-2 évvel ezelőtt 140-ért is kiadható volt. Meg ismerőseim is sorra költöznek olcsóbba. És nem kevéssel olcsóbba, hanem tényleg fele annyi mint amit eddig béreltek, ugyanolyan minőségen.

Ezek szerint az árak valóságban már megfeleződtek. Ingatlaneladásnál is már rengeteget lehet alkudozni, régebben licitálni kellett még a meghirdetett árra is. Igaz hogy a hivatalos statisztikák még csak 10-15%-os árcsökkenést ismernek el, de ugyan így volt ez amikor drágultak az ingatlanok. Akkor is azt írták, hogy 10-15%-al emelkedtek az ingatlanárak, holott megduplázódtak valójában. Más amit írnak és más a valóság.

Nyugodtan lehet akkor nagyvonalúan is alkudozni, amikor venni akarsz? Hiszen úgysem kell senkinek magyar ingatlan már, itt ahol minden bebukott és sehol sincs semmilyen munka az országban, csak közmunka.

2020. máj. 19. 16:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én örülnék ha így lenne ahogy írod mert én is szeretnék -elsősorban- ott lakást.Ami megvan azt pedig eszünk ágában nincs eladni, akkor kellett,és nem bánom ha most kevesebbet ér /bár nem/.

Viszont ahogy nézem,sajnos én nem látom,hogy olcsóbbak lennének...

2020. máj. 21. 11:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Mondom azért nem látod, mert a hirdetési árakban ez (még) nem jelentkezik. Ha nem lett volna a moratórium, akkor bedőlt volna rögtön az egész piac. Aki ténylegesen el akar adni, az már csökkent, vagy az alkunál nagyot enged. Ez utóbbit akkor látod, ha kérsz adatszolgáltatást a NAV-tól az adott kerületre (fizetős). De a járvány gazdasági következményeit nem most kell nézni, hanem fél év múlva.
2020. máj. 21. 11:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!