Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felelősségre vonható az...

Felelősségre vonható az ügyvéd ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Foglalóztunk egy házat, ami amúgy is rizikós volt,több okból. De úgy volt, sikerül az adásvétel. Na vegulis nem jött össze az eladó hibájából, így a foglaló visszajárna. De az eladó elkoltotte, meg ingatlanost fizetett belőle...

Amikor a szerződést kötöttük, mi mondtuk az ügyvédnek, hogy mi ügyvédi letétbe szeretnénk helyezni a pénzt, de ő azt mondta, ez nem szükséges,nyugodtan adjuk át az eladónak... Na most ez a nyugodtan, kissé megváltozott, ráadásul a borsos díját is feleslegesen fizettük... Hibázott? Mert szerintünk nyilván igen! De tudunk valamit tenni?(Az eladó biztos, hogy nem tudja visszaadni, sőt a fizujokon kB 20 évig még letiltas van.)

2020. máj. 15. 21:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
58%
Sziasztok, az ügyvédemet feljelenthetem azért mert egy ingatlan üres telek adás-vételi szerződését 2x is visszautasította a földhivatal tartalmi hiba miatt, és azért mert 3%os díjat kért el ezért, úgy hogy a papírokat ráadásul mi vittük személyesen a hivatalba.? A harmadik javításra egy új hozzáértő ügyvédhez vittük, aki azonnal hozzáfogott az intézéshez. Az első ügyvédnek hanyag lusta a munkavégzése, ki futunk a telekmegosztási kérelem 1 éves engedélyezéséből. Mit tehetünk vissza kérhetjük tőle a semmi munkáért kifizetett pénzünk? Ráadásul lelkileg is megviselt ez az ügy , állandóan én hívtam mikor mehetünk javítani mikor fogad, mit tud befogadták-e a javítást, és még ő azt mondta ne legyek ideges, hát hogyne lennék ideges, az építési terv elfogadva, annak is van határideje, az albérleti szerődés határideje is kiszámolva, Szóval csúszást okozott és sok sok idegességet. Köszönöm
2020. jún. 7. 18:50
 22/24 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó, ez nem feljelentés tárgya, mert nem bűncselekmény. Kártérítést követelhetsz, ha igazolható károd származott belőle, illetve az ügyvédi kamaránál tehetsz panaszt.
2020. jún. 7. 19:55
 23/24 anonim ***** válasza:
79%
Köszönöm, h megírtad ez nem feljelentés, Csak bosszant mert időmmel pénzemmel károsított meg, és nekem inkább az ügyvéd hozzáállása fáj jobban, ez a munkája miért ilyen hanyag és lekezelő. Kártérítéshez ez lehet piti ügy és a kamara nem foglalkozik ilyennel.
2020. jún. 7. 21:55
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
A Kamara pont, hogy ilyesmivel foglalkozik. Működik egy fegyelmi- és etikai tanács minden területi kamarán belül, akiknek pont az a dolguk, hogy az ilyen ügyeket kivizsgálják.
2020. jún. 9. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!