Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyibe kerül az, ha van egy...

Mennyibe kerül az, ha van egy lakásom, de nem lakom ott, hanem üresen áll?

Figyelt kérdés
Ilyenkor közműveket kell fizetni, ha nincs fogyasztás? És a közös költséget? Adózni kell utána valamit?
2020. ápr. 28. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Közműveket le lehet állíttatni,(nem kikapcsolják, csak nem számláznak) az alapdíjat egy évben 1x, van ahol 2x kiszámlázzák.

Közös költséget kell fizessél, az adót meg a helyi szabályzók alapján rónak ki. Van olyan lakóingatlanom, ami után kell adóznom (Budapest) és van amelyik után nem (vidék). Én egy 3-ikban lakom.

2020. ápr. 28. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

A kiadásokon kívűl 6-700 ezer a veszteséged évente .

Adózni nem kell.

2020. ápr. 28. 18:42
 3/8 anonim ***** válasza:
40%
Nekem üresen áll évek óta a 2 szobás lakásom XVI kerületben. A vízet, villanyt beállítottam évi egyszeri leolvasásra, és fizetésre. De minden hónapban kell fizetnem a közös költséget, a szemétszállítást, a Upc direct, netet. Havonta mindig 40 ezer forintot utalok a magyar számlára, és automatikusan levonják az összeget. Adózni nem kell.
2020. ápr. 28. 18:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ingatlanban van x mennyiségü forintod,amit befektethetnél másba hogy pénzt hozzon,szóval olyan évi 3-4% kamatról is lemondasz amíg üresen àll a lakásodban a pénzed
2020. ápr. 28. 19:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"De minden hónapban kell fizetnem a közös költséget, a szemétszállítást, a Upc direct, netet...."

Megkérdezhetem kedves 3-as, hogy egy évek óta üresen álló lakásban miért fizetsz TV-t, meg netet?

Ha a szemétszállítás nem a közös ktsg. része, ugyanúgy le lehet állíttatni ahogy a villanyt, vagy a gázt. Ha a része, akkor nem.

2020. ápr. 28. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha beleszámolod azt a hasznot is, amit amúgy a kiadás hozna, akkor rengeteget. Sosem értettem meg, hogy miért éri meg üresen hagyni a lakásokat évekig. Ennyire gazdag vagy, hogy nem tudnád mire elkölteni azt az évi minimum 1.2 milliót?
2020. ápr. 29. 11:01
 7/8 anonim ***** válasza:

tegnap 19:32-nek

Azért fizetek upc-t, és netet mert külföldön élek, és évente 2 alkalommal hazaszoktam menni 2-3 hétre. Ilyenkor meg jól jönnek ezek a dolgok. A másik ok, hogy úgy vagyok vele, hogy sosem tudhatom mikor akarok végleg hazamenni, vagy mikor szánom rá magam, hogy kiadjam albérletbe a lakásom. Főiskola mellett van, biztos hamar kivenné valaki. A szemétszállítást is lehet évi egyszer fizetni, de valahogy az úgy maradt. Nem olyan vészes az ára, talán ezért nem foglalkozom vele.

2020. ápr. 29. 14:39
 8/8 anonim ***** válasza:

11:01: igen, plusz az amortizáció költségei amit a bérlők okoznak.

És ha hazajön 2-3 hetre évi 2x akkor addig neki is lakni kell valahol.

2020. ápr. 29. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!