Hogyan legyen fiatalon lakásom?
20 éves vagyok. Kihagytam egy évet az egyetemről, elmentem dolgozni. Sajnos nekem sincs jelenleg munkám.
Szeptembertől Pécsre szeretnék menni ápolás és betegellátás (ápoló) alapszakra. Ott kollégiumba szeretnék menni a barátommal. Jelenleg Kaposváron lakunk a barátommal a nagymamám házában, mert neki nagy szüksége van a segítségre a mindennapokban. Barátom apja nem is néz felé, az anyuka külföldön. AZ én apám szintén nem néz felém sem, anyukám meghalt. Jelenleg van 650000 Forintunk félretéve, és mindenképp Pécs után Kaposvárra szeretnénk visszatérni és élni. A barátom is jön velem egyetemre.
Nagyon sok haverunknak vesznek hitelre házat vagy lakást a szülők, hogy egyetem alatt abban éljen aztán majd kiadhassa/legyen lakása.
Hogyan tudnánk megoldani a lakásvásárlást segítség nélkül?
Kulfold. Igy nekem 20 evesen lett videken sajat hazam.
Eltartasi szerzodes. Bizonytalan, sok turelem es acel ideg kellhet hozza.
Sereg/kulfoldi missziok.
Ezkre tudok peldakat sajat hitelmentes lakasra 25 ev alatt.
Esetleg orokoltok valahonnan, vagy olyan munkahelyet kerestek ami biztosit a munka idejere lakast. Nem lesz a tied, de nem is kerul 100+ ezerbe havonta.
először is kellene egy olyan munka ami jól fizet, az ápoló az pont nem az! Keress másik szakot.
Átlag 30% önerő kell a vásárláshoz, kalkulálj úgy hogy az ingatlan vételárán +5% kp-ra lesz szükséged.
legyél vállalkozó pl : masszőr, csontkovács... ezeknél a tanulmányoknál is nagyon sok egészségügy tananyag van. csak éppen ha napi egy ügyfeled van, és csak hétköznap dolgozol már akkor többet kerestél mint ápolóként. Úgy hogy még a KATA-t is befizetted. Persze van bérleti díj meg rezsi is, de felénk 8-12000 között van egy masszás, 12-15000 egy csontkovács alkalmanként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!