Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éri meg bárkinek is...

Miért éri meg bárkinek is kertes házat vásárolni vidéken ahelyett hogy belvárosban élnének?

Figyelt kérdés

Utálok itt élni a szüleimmel, nagy hodály 300m2,mindig van valami ami elromlik,mindig van amiért fizetni kell,ezt a nagy dögöt felfüteni nem lehet pénzzel vagy munkával bírni télen.

A kertben is sok a munka, fünyirás,rendben tartása stb, nem győzni a munkát amibe be is kell segítenem.

Aztán az is hogy be kell járni mindenért,mert a helyi boltokban semmi választék,ami van az is prémium árba kerül nagyobb városokhoz képest, aha méghogy falun/kis városba olcsóbb élni, hát a valóság az hogy a boltok is prémium árba mérnek mindent, az életem jelentős része is elmegy utazgatással, mert ugye munka nincs és be kell járni sok idő és pénz kocsival vagy sok kényelmetlenség és idő tömegközlekedéssel.

Meg aztán a hires közösség is hogy mindenki ismer mindenkit, mindenkinek van valami véleménye stb, nem győz köszöngetni ember végig megy utcán, nagyvárosban ezzel sem lenne gond.

Alig várom hogy kikerüljek ebből a kertes házi vidéki életből.

Milyen jó lesz majd belvárosban élni ahol minden helyben lesz(munka,olcsó áruk) és a kis lakásnak fenntartási költsége minimális lesz,alig várom egy álom.

2020. ápr. 26. 18:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Miért akarnék a kaptárban élni, a tömeges, zsúfolt, sokszor lepukkant, szemetes-ürülékes belváro$ban?

Itt falun milliószor jobb. Amiket írtál, azokkal vagy nem értek egyet, vagy nem is értem mire gondolsz.

- nem csak 300 nm körüli házak vannak

- a kert szuper hobbi, most is lehetünk a jó levegőn, természetben, hogy annyira nem egyszerű kijárni otthonról :) panelos kollégáim nagyon irigykednek rám emiatt

- ugyanaz a választék a pesti meg a szomszédban levő szupermarketben

- ugyanannyiba kerül minden a pesti meg a szomszédban levő szupermarketben

- pesten belül is utazgattam fél-egy órákat, mikor ott laktam koleszban, ennél most se utazgatok többet

- itt mindenki tojik rá hogy mit csinálok, békén hagynak az emberek, lehet nyugiban létezni, sétálni stb. anélkül, hogy rámstartoljon 5 térítő, 10 tarháló és 3 véletlenszerű bolond aki csak random óbégat

Jártál már valaha Pest belvárosában amúgy? :D

2020. ápr. 27. 12:07
 22/28 anonim ***** válasza:
Azt írtad munkába járás. Ezek szerint dolgozol. Szuper, költözz el. Rengeteg kiadó belvárosi kislakás van.
2020. ápr. 27. 12:38
 23/28 A kérdező kommentje:

21-es

Budapest belvárosát mondtam hogy nem tetszik nekem, oda mégha fizetnének sem költöznék. Nagyon büdösnek találtam a levegőt és igen nekem is feltünt hogy nagyon sok a csövelő vagy bolond ember (tömegközlekedésen is olyanokat láttam hogy csak úgy pislogtam),érdekes az ország bármelyik másik részén jártam nem akadtam annyi idiótába mint Budapesten és úgy öszintén szólva a közbiztonságot se éreztem túl jónak vidékhez képest, illetve rendkivül mocskos város szerintem,plussz nekem már túl nagy volt az ottani tömeg és a rengeteg külföldi sem nyerte el tetszésemet.

Én megyeszékhelyek belvárosi részére gondoltam amik tetszettek (Debrecen,Nyíregyháza,Székesfehérvár,Eger), minden volt amire szükségem van, jó éttermek/gyorséttermek, pláza, ruhaboltok/müszaki cikkek,szórakozóhelyek stb.

Míg egy tetves kisebb városban vagy faluban nincs meg minden szolgáltatás amire szükségem van, semmi értelme kimozdulni mert nincs semmi itt,ami van az is drágább.

Szóval abban egyetértek hogy nem jó lehet Budapesten belvárosban élni de attól még kisebb városokban falukban is borzalmas az élet.

Valamelyik élhetőbb megyeszékhelyre vágynék.

De ahhoz gyüjthetem a pénzt még vagy 8 évig mert albérlettel mást nem akarok gazdagitani

2020. ápr. 27. 15:52
 24/28 anonim ***** válasza:

Én írtam a #21-est.

De továbbra se értem, miért lenne "borzalmas az élet" a nagyvárosokon kívül?

Mint említettem, kicsi faluban élek. Bepattanok az autóba vagy felülök a vonatra, és fél órán belül ott állok a jó éttermek/gyorséttermek, pláza, ruhaboltok/müszaki cikkek,szórakozóhelyek stb. előtt. Fél órát meg simán utazgat az ember egy nagyvároson belül is, szóval igazából nem több idő innen.

Egyébként sokakat az vonz, hogy "nincs semmi", én se szívesen járok a fentebb felsorolt helyekre, épp azt szeretem itt, hogy nincs pláza meg szórakozóhely meg egyebek, amik tömegeket vonzanának. Olyan jó nyugalom van itt.

De ha mégis kell valami, akkor nincs fal a település körül, el lehet ugrani a városba.

Furán fogod fel mindenesetre. :D

2020. ápr. 27. 15:58
 25/28 anonim ***** válasza:
BP belvárosának is vannak normálisabb, élhető részei, nem csak a bulinegyed meg a Diószegi utca létezik. A dolog ott válik bonyolulttá, amikor valaki BP-n kap állást (mert a normális melók nagyrésze sajnos BP-n van), és kezdődhet az ingázás vidékről, mondjuk reggelente az M3-ason befele, aztán délután ugyanúgy dugóban kifele. Engem ez erősen elgondolkodtat, hogy kell-e nekem a szőlőskert meg a kiskutya, még ha család is lesz. Nem mondom, hogy teljesen elvetem az ötletet, de nem ilyen fekete-fehér.
2020. ápr. 27. 16:37
 26/28 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid nem akarják eladni a házat akkor vagy albérletbe mész vagy otthon maradsz. 8 év nagyon hosszú idő ahhoz hogy olyan helyen élj amit utálsz. Megkeseredett, kellemetlen ember leszel tőle
2020. ápr. 27. 19:59
 27/28 gungasam ***** válasza:

Azért éri meg mert egy természetesebb, emberibb környezetben élhet. A városból kiköltözők javarészt már jól ismerik a városi létezés hátrányait. Esetleg belebetegedtek...Rossz a levegő,nagy a por, nagy a zaj, túl közel van mindenki, kevés a zöld felület, anyagilag kiszolgáltatott a társas-házi jogviszonyok miatt. Lépcsőzni kell ha nem földszintes a lakása.5. emeletig nem építenek be liftet. Figyelembe véve, hogy egy vidéki ház is lehet összkomfortos, jól felszerelt,kábel TV, internet, stb. valamint az odaköltöző úgy alakítja az életét, igényeit, hogy nincsen szüksége plázára, metróra, annál inkább a helybéli gyógyfürdőre akkor nem sérülnek az érdekei a város elvesztésével. Hozzá kell tennem, hogy a ház nagyság, megválasztása is fontos gazdasági szempont.

A kérdésedből ítélve dolgozó felnőtt vagy. Gondolom, hogy a teljes elszakadás esetleg túl nagy anyagi teher lehetne számodra, ezért nehezen kivitelezhető. Vagyis hiába a "mama-hotel papa-bank", a függetlenség a személyiséged kiteljesedésének a záloga. Esetleg elképzelhető, hogy külön életet kezdj a szüleid támogatásával, amit bizonyára szívesen megtesznek ha egy unokát kell eközben dédelgetniük. A problémád megoldásának tűnhet saját család alapítása.

Érdekes lehet, hogy az én fiam Pestről költözött vidékre (míg én tős-gyökeres pesti vagyok), hogy a 12-14 órás hajszás munkából és albérletből a vidékies lassabb , nyugalmasabb (nyilvánvalóan takarékosabb) életmód felé nyisson friss családja miatt és saját egészsége érdekében. A faluban gyökereket ereszthet egy közösségben amely felkarolja.

2020. máj. 22. 19:26
 28/28 anonim ***** válasza:
Egyébként a szórakozás témában a kérdezőnek adok igazat. Ha inni akar, akár egy pohár bort is nem mehet kocsival. A tömegközlekedés pedig nem létezik hajnali órákban. Amikor szomszédos faluban elő barátokkal mentünk/megyünk valahova nekik kétszer annyit kell gondolkodni mi hogy legyen. Hazamenjenek-e utolsó busszal/vonattal, van-e akinél ott tudnak aludni, maradjanak a városban az első járatig? Napközben nem gond a tömegközlekedés, gyakorlatilag a belváros közepén lerakja őket a MÁV, volán. De ha éjfélkor haza akarnak menni nincs rá lehetőség
2020. máj. 27. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!