Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éri meg bárkinek is...

Miért éri meg bárkinek is kertes házat vásárolni vidéken ahelyett hogy belvárosban élnének?

Figyelt kérdés

Utálok itt élni a szüleimmel, nagy hodály 300m2,mindig van valami ami elromlik,mindig van amiért fizetni kell,ezt a nagy dögöt felfüteni nem lehet pénzzel vagy munkával bírni télen.

A kertben is sok a munka, fünyirás,rendben tartása stb, nem győzni a munkát amibe be is kell segítenem.

Aztán az is hogy be kell járni mindenért,mert a helyi boltokban semmi választék,ami van az is prémium árba kerül nagyobb városokhoz képest, aha méghogy falun/kis városba olcsóbb élni, hát a valóság az hogy a boltok is prémium árba mérnek mindent, az életem jelentős része is elmegy utazgatással, mert ugye munka nincs és be kell járni sok idő és pénz kocsival vagy sok kényelmetlenség és idő tömegközlekedéssel.

Meg aztán a hires közösség is hogy mindenki ismer mindenkit, mindenkinek van valami véleménye stb, nem győz köszöngetni ember végig megy utcán, nagyvárosban ezzel sem lenne gond.

Alig várom hogy kikerüljek ebből a kertes házi vidéki életből.

Milyen jó lesz majd belvárosban élni ahol minden helyben lesz(munka,olcsó áruk) és a kis lakásnak fenntartási költsége minimális lesz,alig várom egy álom.

2020. ápr. 26. 18:04
1 2 3
 11/28 mindentudó99 ***** válasza:
Sokszor érv a város mellett hogy mert ott olcsóbb meg minden van. Igazából havonta egyszer elég feltölteni a készleteket. Van nagy fagyasztó megrakja az ember és kész. Még kenyeret is fagyasztok le pár kilót mindíg. A fenének van kedve minden nap boltba menni.
2020. ápr. 26. 19:59
 12/28 A kérdező kommentje:

Munkán kivül egésznap bent ülök szobában,nincs kedvem kimozdulni mert semmi sincs itt.

Szóval olyan nagyon sok értelme nincs ennek a sok helynek meg szobáknak, 35 m2 körül bőven elég lenne, takarítanom se kellene annyit

2020. ápr. 26. 21:02
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert a tömblakáshoz (társasházhoz). Bárhová mész lesz a lépcsőházban egy okostojás aki mindenkit kioktat, egy alkoholista, egy kutyás aki a kapu előtt szaratja az ebet, egy család három őrjöngő gyerekkel, egy barkácsoló aki minden hétvégén fúr, egy dohányos aki a liftben gyújt rá.

Megpróbálod elkerülni őket? Nem tudod. Hiú ábránd.

Visszasírod amikor csak két kertszomszédod volt.

2020. ápr. 26. 22:08
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet venni 50 nm-es házikót is 100 nm-es kerttel vagy anélkül.

Minden ingatlannal van munka, a lakással is.

2020. ápr. 26. 23:26
 15/28 anonim ***** válasza:
49%

"aki ott nőtt fel, annak ugyanúgy függöny mögül mindent lát, mindent hall, mindent tud öregasszonyok ("mekkorát nőttél", "hogy van a kedves édesanyád", mikor házasodol már", "mért nem házasodol már") tucatjain keresztül kell vergődnie, mire leér a földszintre, míg bevásárol egy boltban, vagy míg megtesz két sarkot a Nagykörúton."

Nemtom, nekem ez nincs.

Ugyanazon a környéken lakom, ugyanoda járok vásárolni, de a lakásaimat váltogatom.

És mások is.

Nem jellemző, hogy 90 évig ugyanott lakjanak az emberek, 5-15 évente azért megváltozik az életük annyir

2020. ápr. 26. 23:30
 16/28 anonim ***** válasza:
49%

... annyira, hogy másfajta ingatlan kelljen, és akkor költöznek.

Persze van néhány, aki ott akar meghalni, ahol született, de szerintem ez ritka és nem is normális dolog.

2020. ápr. 26. 23:31
 17/28 anonim ***** válasza:
Te egy lusta fiatal vagy aki lázad minden ellen! Nincs ezzel semmi gond. Találd már fel magad öcsi! Ha nekem fél annyi helyem lenne mint neked rengeteg dologba bele tudnék kezdeni! Ami nagyban javítaná az életminőségemet és anyagilag is jobban járnák!
2020. ápr. 27. 00:21
 18/28 anonim ***** válasza:
A belvárosi kis lakás kamaszoknak és gyerek nélküli fiataloknak való. Akik kb csak aludni járnak haza. Reggel egy kávé, munka, ebéd a munkahelyen, munka után edzés, egyéb hobbi, vacsora vagy étteremben vagy rendelni valamit otthonra. Ilyen életmód mellett átok egy kertes ház. Én is éltem a belvárosban, imádtam, hogy minden gyalog távolságra csak pár perc. De egy idő után elég volt, most a város szélén lakunk házban, és nagyon szeretjük.
2020. ápr. 27. 08:40
 19/28 A kérdező kommentje:
Munkábajárás és bevásárlás a legnagyobb teher, vagy fizetem a sok pénzt mert kocsit kell fenntartani vagy alkalmazkodok a tömegközlekedéshez akkor viszont idövel fizetek rendesen,vidéken nem nagyvárosban élni állati szinvonal. Friss olcsó és jó áru csak városban van,ahogy munka is csak ott,de utálatos itt élni vidéken
2020. ápr. 27. 11:41
 20/28 anonim ***** válasza:
Továbbra is az van, hogy igazad van, amennyiben gyerektelen fiatal fejével gondolkodunk. Gyerekes családoknak már tömény szívás egy városi lakás. Mellesleg nekik az autó nagyrészt amúgy is alap.
2020. ápr. 27. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!