Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért éri meg bárkinek is...

Miért éri meg bárkinek is kertes házat vásárolni vidéken ahelyett hogy belvárosban élnének?

Figyelt kérdés

Utálok itt élni a szüleimmel, nagy hodály 300m2,mindig van valami ami elromlik,mindig van amiért fizetni kell,ezt a nagy dögöt felfüteni nem lehet pénzzel vagy munkával bírni télen.

A kertben is sok a munka, fünyirás,rendben tartása stb, nem győzni a munkát amibe be is kell segítenem.

Aztán az is hogy be kell járni mindenért,mert a helyi boltokban semmi választék,ami van az is prémium árba kerül nagyobb városokhoz képest, aha méghogy falun/kis városba olcsóbb élni, hát a valóság az hogy a boltok is prémium árba mérnek mindent, az életem jelentős része is elmegy utazgatással, mert ugye munka nincs és be kell járni sok idő és pénz kocsival vagy sok kényelmetlenség és idő tömegközlekedéssel.

Meg aztán a hires közösség is hogy mindenki ismer mindenkit, mindenkinek van valami véleménye stb, nem győz köszöngetni ember végig megy utcán, nagyvárosban ezzel sem lenne gond.

Alig várom hogy kikerüljek ebből a kertes házi vidéki életből.

Milyen jó lesz majd belvárosban élni ahol minden helyben lesz(munka,olcsó áruk) és a kis lakásnak fenntartási költsége minimális lesz,alig várom egy álom.

2020. ápr. 26. 18:04
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%
talán azért mert lakás egy ketrec , de ha neked az a jó akkor hajrá
2020. ápr. 26. 18:15
 2/28 anonim válasza:
89%
Azért, mert ahelyett a 300m2-es ház helyett annak az árából a belvárosban maximum egy 20m2-es kis lakótelepi lakást tudnának venni.
2020. ápr. 26. 18:17
 3/28 anonim válasza:
93%

Elmondtad a vidéki ház kontráit, de a belvárosnak is van rendesen... Büdös, koszos, nagy a tömeg, zajos, szmogos, bármit csinálnak a szomszédaid, azt hallod a lakásban, rohadtul drága az albérlet, ha sajátot veszel, akkor annak árán már kétszer akkorát veszel vidéken.

De ez igazából tök relatív, ki mit preferál, nem lehet eldönteni, melyik a jobb és rosszabb.

2020. ápr. 26. 18:26
 4/28 anonim ***** válasza:
93%
Kinek mire van igénye. Nekem a kedvencem a város széli , reális méretű kertes ház. Ilyenben is élek, a környék csendes, lehet sütögetni, kiülni, tömegközlekedéssel pedig fél óra alatt elérhető bármilyen bolt vagy szórakozóhely
2020. ápr. 26. 18:35
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ember mindig másra vágyik (általában, többnyire).
2020. ápr. 26. 18:37
 6/28 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Azért éri meg mert nem mindenki vágyik lakásban èlni. És nem minden kertes ház 300m2. Más meg azt nem érti hogy lehet 35m2-en élni. Most már csak 30 millát kell összeszedned és mehetsz a belvárosba. Van aki ezt szereti van aki azt.
2020. ápr. 26. 18:49
 7/28 MrPifta ***** válasza:
100%
Pont hogy Pestről jöttem egy környékbeli kisvárosba, hogy ne a nagy, koszos, büdös városban éljek, a kert remek hobbi, kutyám is lehet, jó a levegő, de mégis minden van, amire szükségem van. Én nyertem.
2020. ápr. 26. 18:55
 8/28 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül Pestre gondolok,hanem nagyobb vidéki városokra(Debrecen stb)
2020. ápr. 26. 18:59
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kis apróság:

Ti, vidékiek (és külvárosiak) könnyen eltűntök idegenként, inkognitóban a névtelen és arctalan belvárosi albérletdzsungelben... de tudjátok, aki ott nőtt fel, annak ugyanúgy függöny mögül mindent lát, mindent hall, mindent tud öregasszonyok ("mekkorát nőttél", "hogy van a kedves édesanyád", mikor házasodol már", "mért nem házasodol már") tucatjain keresztül kell vergődnie, mire leér a földszintre, míg bevásárol egy boltban, vagy míg megtesz két sarkot a Nagykörúton. Nekünk a troliban, metróban, villamoson is akad mindig köszönnivaló (meg egy kis magyarázkodnivaló, mért nem házasodtál még meg), ez van, ha csak odébb nem mész két-három kerülettel... Volt osztálytársak százai mindenfelé. Attól, mert egy téren 100 emberből 95 turista és albérlő, "névtelen kitöltőanyag, forgatag" a maradék 5 között még ugyanúgy folyik az a bizonyos szociális élet. Sajnos. De nyugi, te ennek valóban nem leszel a részese. Mindig irigykedtem, milyen lehetne a pesti belvárosban idegenként mászkálni, úgy, hogy nem kell minden huszadik szembejövő öregasszonynak csókolomozgatnod a Nagykörúton, és magyarázkodnod, hová mész, és miért...

2020. ápr. 26. 19:28
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kamasz vagy, legalábbis azt sejtem a fogalmazásból. Ennyi idősen kb. ugyanezen a véleményen voltam. Most 32 éves vagyok, és csaladi házban élek. 120 nm, 500 valahány nm kerttel. Nem egy hodaly, de bőven kényelmes két gyerekkel. A kert igen, munka, de mi imádjuk, hogy van, sokat sütögetünk, grillezünk, a gyerekekkel értelemszerűen pláne ki van használva, sokat vagyunk kint. És most a maradjotthon idején milyen jó, hogy nem vagyok bezarva egy szűk lyukba velük.

Én személy szerint nem akarnék a belvárosban élni. Koszos, budos, zsúfolt, sok tahó ember liheg folyton a nyakamba. Az emberek egymás hegyén-hátán, állandóan alkalmazkodj, közben valaki valamivel tuti zavar, meet athallod a társashazban. Nagyon hangos, mindenki mindig rohan meg idegbeteg. Elhetetlen szerintem, százszor inkább a ház. A lakások kicsik, szűkek, szerintem borzasztó. Ami a vásárlást illeti, én netről rendelgetek, kaját meg egy honapban egyszer elmegyunk autoval nagy tételben venni, mindig van itthon minden. Ezt szoktuk meg, nekünk nem kényelmetlen egyáltalán.

2020. ápr. 26. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!