Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek arrol a...

Mi a véleményetek arrol a helyzetről, hogy egy ingatlanost kihivok, hogy eladja lakásomat amit 50 milliora tartok, erre lefikázza közli hogy ez csak 30 milliot ér s elmegy.   Én pedig 2 honappal késöbb belátva, hogy az 50 M sok, eladom 40 M- ért?  

Figyelt kérdés
(30 millioért még azon a héten elkelt volna. Amit nem értek, hogy annyiért nélkule is eladtam volna egyetlen hirdetést feladva. Akkor meg minek van ő? Nem azért hogy jo áron eladjam ugy hogy ő vesződik az érdeklődőkkel?)
2020. ápr. 25. 08:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

20: Ha ennyire a toppon vagy, akkor talán nem esik nehezedre, hogy alátámaszd valamivel azt a véleményed, hogy az alku, vagy ha úgy tetszik árcsökkenés, nem általános jellegű. Mondjuk pl. ezeket megcáfolva:

[link]

[link]

2020. ápr. 25. 13:00
 22/30 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, az is lehet,hogy csak szerencséd volt, pont olyan vevőre találtál akinek megért annyit a lakásod.

Mi is vettünk túlárazott lakást mert nagyon tetszett és nem akartuk elszalasztani.

Az eladó nem engedett belőle csak minimálisat, volt több érdeklődő ezért nem kockáztattunk.

Mindenki tudja,hogy az értékesítés szerencse kérdése is.

Hozzáteszem: mi olyan lakást vettünk amit ingatlanoson keresztül adtak el. Nem volt semmi bajunk az ingatlanossal, korrekt volt, és egyértelmű,hogy az eladó fizette, az Ő malmára hajtotta a vizet, de tisztességes volt az egész adás-vétel során.

2020. ápr. 25. 17:50
 23/30 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy egy konkrét esetből nem sok következtetést lehet levonni. Azonban az sajnos igaz, hogy az ingatlanosok többsége sajnos egyálatlán nem ért a szakmájához és mellé még lusta is.

A te esetedről pedig a véleményem: tipikus. Tipikus az, hogy mindenki túlbecsüli a sajátját, de nem csak ingatlannál, hanem autónál, használt műszaki cikknél, stb.

Nyilvánvaló, hogy az ingatlanos nem akarja vesztegetni az idejét rád, ha ennyire fölé lősz a piaci árnak és nem akarsz belőle engedni semmit.

Az pedig hogy eladtad 40 millióért, önmagában semmit nem jelent. Fingunk sincs, hogy milyen a konkrét lakás, hol van és milyen ott a kínálat. Sajnos az a helyzet, hogy sok helyen a reálisan eladható árat sem nagyon lehet belőni, mert kevés az értékesítés.

2020. ápr. 25. 20:04
 24/30 A kérdező kommentje:
ugy lehet beloni h folélovunk, aztán engedek
2020. ápr. 25. 20:16
 25/30 anonim ***** válasza:

5: De nem adja el, felteszi az általam készített portfóliót ugyanarra a webfelületre, ahol én is hirdetek...

Aztán velem kell időt egyeztetnie, mert én mutatom a lakást, én tudom az infókat róla.... csak ő is jön...

Már ha egyáltalán... volt olyan lakásnézésünk, hogy akkor járt először a lakásban a közvetítő, amikor mi, az érdeklődők is (vevők). Egyáltalán a városban is akkor járt életében először, mi meg ismertünk belülről is minden házat, ott élünk 300 éve, több generáció óta.

2020. ápr. 26. 02:39
 26/30 A kérdező kommentje:
A dolog ott kezdődik, hogy az ingatlanos vevőnek álcázva jelentkezik a lakáshirdetésemre. (Már induláskor kétes ugy) Aztán kiderul, hogy nem vevő. De ha már ott van elkezdem kérdezgetni mégis mi ez az egész. S akkor kiderul h lejjebb akarja vinni az árat, hogy gyorsabban elmanjen a ház. Jobb esetben önként távozk, de van aki erőszakoskodni kezd hogy irjuk alá a szerződést. A legjobb az volt amikor a hangpostafiokom megtelt szemrehányo uzenetekkel, hogy más másodszorra harmadszorra hiv, de nem hivom vissza pedig ő sokat dolgozott - szerződéskötés nélkul meghirdette - s vannak érdeklődői, melyeket x százalékért elvinné oda.
2020. ápr. 26. 08:14
 27/30 anonim ***** válasza:

Te biztos ekkora ingatlanpiaci guru vagy, ha ilyeneket kérdezel?

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..

Nem is értem, most eladtál egy roncs házat 40 misiért? Miért érzem azt, hogy ez egy totál kamu kérdés?

2020. ápr. 26. 11:30
 28/30 anonim ***** válasza:

Nem értem,hogy az ingatlanos miért vevőként "jelentkezik" be? Az úgyis kiderül villámgyorsan,hogy Ő nem saját célra keres, és nem fogja az idejét azzal tölteni,hogy mellébeszél és szimpatikussá teszi magát.

Telefonon érdeklődhet, Rád is írhat, de hogy addig eljusson vevőnek álcázva magát,hogy személyesen megtekinti a lakást...hát számmora fura. Egyértelmű,hogy ilyen trükkel senki bizalmát nem nyerné meg.

Kérdező, egyébként se értem,hogy amennyiben Te tényleg ekkora üzletember vagy miért is szenteltél akár két percet is arra,hogy meghallgasd a lehúzó véleményét?

Nekem is sántít a történet, vagy ha mégis igaz, akkor egyedi eset.

Ha annyira profi vagy egyébként beláthattad volna már korábban is,hogy 10 millióval mellélőtted az árat, miért kellett ehhez két hónap?

Én is árultam lakást. Az első 5 telefonáló ha leteszi úgy,hogy az ár hallatán még alkuképességre se kérdez rá akkor levonom a következtetést.

Sokan eladják egyébként ingatlanos nélkül is a lakást/házat. Vannak kivételes helyzetek (pl. az ingatlantól távol lakás, nehezen eladható vidéki ház) amikor érdemes ingatlanosra bízni, különben simán lehet árulni magánszemélyként.

2020. ápr. 26. 13:33
 29/30 A kérdező kommentje:
27 azért mert nem gondolkozol. roncs házat nem fogsz eladni túlárazva.
2020. ápr. 26. 14:34
 30/30 A kérdező kommentje:
28-as te pedig saját magadnak mondasz ellent. egyik pillanatban zseniális üzletember az aki önállóan adja el az ingatlanját s kikerüli az ingatlanosok lehúzásait, másik pillanatban pedig mások is megteszik ezt. most akkor vagy mindenki zseniális üzletember vagy ez egy hétköznapi dolog hétköznapi képességű emberekkel. válasz, mert a kettő együtt nem lehet.
2020. ápr. 26. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!