Megéri most kirakni a bérlőket, eladni a lakást, majd később olcsóbban vásárolni másikat?
Anyagilag szerintem megéri eladni most mindkettőt, ha tényleg van rá vevőd.
Az kérdéses, hogy a gyerekest hogyan tudod kitenni ha épp nincs kedve, de szerintem ha amúgy esnek az albérletárak akkor akár még neki is megérheti.
Eddig nagyjából 120 ezer ellési szerződés lett megkötve különféle címszóval. Ha ezeknek a csókos, purdévárós... stb. ügyeskedőknek csak 25 százaléka dobja be a törölközőt idén, az legalább 30 ezer új leendő bérlőt jelent. Nagy részük nem is fogja folytatni, leállnak idő előtt a keltetőgépek, összekapnak a maradék 1-2 millión amit talán nem éltek fel, elválnak, külön lakás kell, a pénzt persze nem fogják visszafizetni, tehát inkább 40-45 ezerrel kell számolni.
De egyébként sem a bérleti díj jelentős, hanem az árnövekedés. 2012 óta mindkettő értéke 2,5-szeresére nőtt. 8 éve a deviza hitelesektől kellett bevásárolni, idén a csókos varázslóktól. A bérlők csak úgy vannak, van amelyik rendes, van amelyik szerződésszegő magatartást tanúsít, ezért inkább szabadulna tőle a tulajdonos.
Ha találsz olyan vevőt aki megadja az általad kért összeget akkor simán eladhatod a lakásokat. Hogy fél év múlva milyenek lesznek a lakásárak senki se tudja. Ezen nyerhetsz és bukhatsz egyaránt de ez már a te kockázatvállalásod.
Véleményem szerint nem lesz olyan amit vízionálsz. De ezt semmivel nem tudom alátámasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!