Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti mit választanátok a két...

Ti mit választanátok a két lehetőség közül?

Figyelt kérdés

Ugyanannyi pénzért Budapesthez minél közelebbi, de felújítandó házat, vagy akár napi 2x1 óra utazással járó, messzibb településen (akár szomszédos megyében) egy jó állapotú, esetleg újszerű/új építésű házat?

Házvásárlás előtt állunk. Sokat tanakodunk azon, hogy melyik verziót válasszuk. Ugyannyi pénzért Budapest közvetlen közelében sokkal rosszabb állapotú és/vagy kisebb házakat találunk, mint akár a szomszédos megyékben, vagy Pest megye távolabbi településein. Mindenképp úgy készülnénk, hogy Budapesten dolgozunk tovább, de legalább a környékén, a gyerekeknek is egyszerűbb lenne hosszú távon. Ha egy távolabbi településre költözünk, rengeteg utazással járna, össze lennénk kötve az autó miatt, a gyereknek nehezebb lenne a közlekedés. Viszont a közelben meg úgy el vannak szállva az árak, hogy amiért messzebb egy jó állapotú, nagy házat kapnánk, annyiért Budapest közvetlen közelében erősen felújítandó épületek vannak.

Sajnos 30M Ft-nál többet nem igen engedhetünk majd meg magunknak, ennek is több mint a fele hitel lenne, de ennél többet képtelenek lennénk hosszú távon fizetni.

Ti mit tennétek? Akinek van tapasztalata, mennyire körülményes messzebbről bejárni Budapestre?

2020. ápr. 20. 12:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek ne tekintsd kötözködésnek, csak beszélgetünk, de sajnos nem értek veled egyet!

A gyerek szociális élete nem a km-en múlik, ami ráadásul az eredeti kérdés szerint is nagyjából 15 km differencia, a menetidőből lekövetkeztetve.

Nem az a kérdés, hogy Budapest vagy vidék, hanem az, hogy vidék és vidék közül melyik legyen.

Ahogy itt az egyik válaszoló is írta, aki 50 km-re lakik Piliscsabán, ami nyilván más és minőségibb közeg minden szempontból, mint egy 20-30 km-re levő agglomerációs település, ami esetleg hemzseg a cigányoktól, vagy akár némelyik budapesti kerület.

Amit felelős szülő néz ilyen esetben, az a település színvonala, élhetősége, az ingatlan állapota, a családtagok száma szerinti nagysága és ahogy korábban írtam a munkahelyre, iskolába jutás egyszerűsége, gyorsasága, km-től függetlenül.

És mivel nem egészen kicsi, általános iskolás gyerekekről beszélünk, hiszen ilyen iskola minden településen van, egy középiskolásnak, vagy felsőbb iskolásnak nem téma negyedóra különbség, ha eleve ingáznia kell! Nem 100 km-es különbség a téma!

Az általános iskolák színvonala sokszor vidéken magasabb mint Budapesten, ezt volt szerencsém Budapestről vidékre leköltözőként megtapasztalni. De ehhez az kell, hogy a tanár energiáját ne a kisebbségiek szívják le, hanem valóban tanítani lehessen.

Nos, ennek a közegnek a kiválasztása a felelős szülői döntésen, no meg a pénztárca vastagságán múlik!

2020. ápr. 23. 09:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Piliscsaba 30 km-re van, mármint a BP-Nyugati és Csaba között akkora a táv.

Innen amúgy egy csomó gyerek jár suliba minden nap, nem tűnnek alulszocializáltnak vagy ilyesmi, csapatosan vonatoznak reggel be a suliba aztán délután haza.

Az, hogy valaki nem Pesten lakik, messze nem egyenlő azzal, hogy biztos valami világtól elvágott tanyán él, ahol 10 km-t kell talpalni a legközelebbi szomszédig.... :D

2020. ápr. 23. 10:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#12 kiegészítés:

Mármint a többi nem a 11-nek szól, hanem inkább a 10-esnek.

Csak a távolságot javítottam. :)

2020. ápr. 23. 10:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#12-13

Értettelek, nem is gondoltam, hogy nekem írod.:)

Bocs', hogy elírtam a km-t, ismerem Piliscsabát, de nem tudtam így fejből a távolságot. Onnan szedtem az 50 km-t, hogy én hától-házig utazom 1 órát (ebből a vonat 40 perc) és

50 km-re lakom a pályaudvartól, ezért saccoltalak téged is így.

2020. ápr. 23. 10:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Agglomerációs házak, 30 millió alatt. (80 település)

Mind 100 m2 feletti és minimum 3 szobás.

Biztos van közte olyan, amiben van fantázia.

[link]

2020. ápr. 23. 11:22
 16/17 anonim ***** válasza:
26%

#11: Nem kötekedés, kár volt lepontozni is...

Pedig be kellene látni, hogy múlik rajta sok. A fiatalabb gyerekeket nem engedik a szülők olyan könnyen el messzebbre pl. Nem mindegy, hogy egy megállót kell menni a vonattal vagy 5-öt, a szomszéd településen van a gyerek, vagy háromnegyed órát kell autózni érte, ha valami gond van. Csak, hogy egy nagyon triviálisat említsek.

Elit gimibe jártam, ezért sok volt a távolabbról bejáró diák, én is a messzebb lakók között voltam, de visszagondolva nagyon érződött, hogy aki messzebb lakik, annak ilyen szempontból nehezebb.

Lehet erről nem tudomást venni, meg kisebb jelentőséget tulajdonítani a dolognak, de attól még ez valós probléma.

2020. ápr. 23. 12:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt már alaposan kiveséztük, így mindketten csak magunkat ismételnénk!

Látható, hogy alapban félreérted a kérdést és 1 vagy 5 vonatmegállóról írsz.

1 vonatmegálló nincs, mert konkrétan Budapest területén is megy minimum 2-3 megállónyit a vonat, mire a pályaudvarra ér.

És csak egy példa, ha már a "gyerek" a vonaton ül, teljesen mindegy, hogy mondjuk Inárcsról, ami 25 km-re van Bp-től, vagy Örkényből indult, ami 45 km-e van onnan, mert 10 perc a menetidő differencia.

Ez a különbség nem lesz sem a tanulmányi eredményeiben, sem az iskolai megítéléseben döntő, így nem is tudom, hogy mit értettél ezalatt.(?)

További szép napot neked, én indulok dolgozni!

2020. ápr. 23. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!