Ha választani kellene két lehetőség közül:Tanyán lakni, gumicsizmában állatokat gondozni jópénzért vagy BP-en lakni minimálbérért gürizni, ti melyiket választanátok?
Itt bővebben kifejtve: 1. Tanyán lakni, gumicsizmában kecskéket, teheneket, malacokat gondozni havi 200ezerért.
vagy
2.Budapesten lakni, egy átlagos üzemben havi 85 ezerért egy átlagos munka.
Melyiket választanátok?
1@.
Azt hittem azt fogod írni: 4evőr gumicsizma/malac 200 ezerért!
Egyébként én is Budapestet választanám! Még ha 85 ezerért is, egyszerűen elokádnám magam a vidéktől! (bocsánat, ha őszinte vagyok! )
4 es válasz. Miért nem mennél tanyára? Mondjuk a 200 ezerre rátennének 50 ezer Ft prémiumot is! Akkor sem?
Pedig jó a vidék, sok malac, tehén, vályogtető van.
Nem, semmiképp. Nem tudsz annyit fizetni. Városi patkány vagyok, az állatkertben a simogatóban is csak kívülről nézem a kecskéket.
Nem nézem le azt a munkát, sőt nagyon is kemény meló az állatok gondozása, de nem nekem való. Másnak meg a városi élet nem jön be...
Egyiket sem !
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai , de szerintem egyik sem jó megoldás !
Állatgondozásért nem fizetnek 200 ezret ( kivéve talán ha te vagy a tulajdonos ) , ha meg véletlenül mégis , akkor az a tanya a semmi közepén lesz és a meló reggel hattól este hatig tart ...
Budapesten sok lehetőséged van , ha ügyes vagy és dolgozol többet is összehozol 85 ezernél ,de ha csak lébecolni akarsz , akkor 80 ezerért olyan helyet is találsz...
Amíg fiatal vagy , addig Budapest remek hely , de pár év után az embernek elege lesz belőle , van munkalehetőség , szórakozási lehetőség , de nagy , büdös , zajos , rossz a közlekedés , tele van hajléktalannal és romákkal , akik téged akarnak kirabolni...
Én igazán egy nyugodt faluban laknák az ország nyugati részén( vagy BP. 30-40 km . - es vonzáskörzetében , egy kisvárosban ) , ott lehetne állatokat tartani , nyugalom is van, a közszolgáltatások elérhetőek ,az ingatlanok nem olyan drágák , 20-30 km. - re város is van , közösség is van , persze kérdés , hogy munka van e....
Ahogy már valaki pedzegette, ha már 200-250 ezres fizetést kapnál tanyán állat gondozásért, akkor nem a ganajozó lennél, hanem a góré, ami azért cseppet hálásabb feladat. :)
Ezt eltudnám viselni. Azért ma már egy tanya sem feltétlenül olyan mint régen. Erre felénk van olyan, ami 5 km-re van a nagy várostól, gyönyörű nagy villa, hatalmas hátsó telekkel, földekkel és állattartásra alkalmas helyekkel, vagy 500 disznóval, amit vágásra nevelnek persze. Ilyen körülmények között azért eléldegélnék, ha nem nekem kéne 4-kor kelnem etetni őket meg takarítani. :)
Budapesten pedig nem élnék 85 ezerért, egy albérletre sem elég, nemhogy egyebekre. Akkor inkább kisvárosban robotolok ennyiért, ott talán kijövök belőle, ha nehezen is. Ergo egyik megoldást sem látnám ideálisnak.
7 és 8 válaszoló!
Tökéletesen egyetértek veletek! Ilyenek a korrekt válaszok! Le a kalappal előttetek!
Ezzel a kérdéssel csak a falu és a Főváros közti elkötelezettséget választási lehetőséget, identitást akartam felvázolni! Ezekkel a pénz összegekkel csak a ragaszkodást és a pénzkérdés szembe állításával akartam összehozni, hogy vajon mi számít jobban?
Persze a valóságban, gumicsizmás munkáért nem adnak 200 ezret és Pesten valószínű 85 ezernél többet fizetnek!
Van, aki vidéken érzi jól magát és van, aki Pesten!
Egy vérbeli vidékinek hiába mutatjuk éjszaka a Nagykörutat, ő a tyúkokat etetné otthon.
Vagy egy pestinek hiába mutatjuk, hogy megellik a tehén, milyen jó pénzt hoz majd, ő metróval szeret utazni Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!