Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért jó falun lakni?

Miért jó falun lakni?

Figyelt kérdés
Miért jó, ha 8-10 órás munka előtt és után még 1-2 órát buszozni kell a munkahelyedre, vagy onnan hazafele, sokszor állva, mert nincs ülőhely, hazaérve még a ház körüli munkákat kell elvégezni. Sok rosszindulatú, állandóan a másik életével foglalkozó emberek között élni?
2013. jún. 28. 19:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

Látszik városi vagy :D

Úgy mellékesen, én Pesten belül is 1 órát utazom melóhelyre, állva, dög melegben, ha meg kocsival mész akkor a dugóban vagy, az se jobb.

Rosszindulatú, másik életével foglalkozó emberek meg pont ugyanúgy megvannak itt Pesten is, ráadásul még közelebb is mert egy zsémbes vén banya a szomszéd. Vagy pont hogy nem is tudod azt sem ki lakik melletted, max akkor ha valami stikkje van, fúrás faragás.

Ház körüli munkák is olyanok, hogy attól hogy falun laksz nem kell disznót, lovat tartani, viszont hétvégi, délutáni kikapcsolódásnak pont elég egy kisebb kert, vagy fűnyírás, tudsz kerti partit csapni, nem ér véget a tulajdonod a bejárati ajtónál, na meg a megtermelt zöldség, gyümölcs mégiscsak jobb, mintha boltban kellene venned, vagy a saját nyúl, tyúkhús...és ezek simán tarthatók meló mellett is.

Igazából az összes dolog amit felhoztál, az megvan a városi életben is.

2013. jún. 28. 19:48
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Na ez az egy a nagy hátránya,nincs munkahely helyben.Egyébként ma már nem rossz falun élni,az összes infrastruktúra meg van.Tiszta a levegő ,mert nincs ipar,ma már kémények se füstölnek,mert gázfűtés van.Csend van.Tarthatsz kertes házban kutyát ,macskát.A kertben termelhetsz gyümölcsöt,zöldségféléket.Az emberek is sokkal közvetlenebbek,mint városon,mindenki ismer mindenkit.
2013. jún. 28. 19:51
 3/18 A kérdező kommentje:
Nekem volt szerencsém a városhoz is meg a faluhoz is. A városban 10 perc a munkahelyem, a szomszédaimat azt sem tudom hogy hívják, nemhogy egymás életével foglalkozzunk. De a legjobb, hogy akármit akarok csinálni, az itt van helyben, nem kell órákat utaznom.
2013. jún. 28. 19:53
 4/18 A kérdező kommentje:
Nekem pont azzal van bajom, hogy az emberek közvetlenek, és mindenki ismer mindenkit.
2013. jún. 28. 19:55
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Nézd én 43 éve élek faluban,én megszoktam.Sok barátom,ismerősöm van.Nekem nem gond szomszédolni,jó köszönni a másiknak,szinte mindenkit ismerek a faluban.Szerintem nagyon emberi hely ma a falu ebben az embertelen világban,ha valami gondom van akkor tudom hogy kihez mehetek segítségért és persze én is segítek.Persze nem vagyunk egyformák,én meg városban nem tudnék élni.
2013. jún. 28. 19:59
 6/18 anonim ***** válasza:
58%

22 éves vagyok, kisvárosban élek, de Szegeden tanulok, mit ne mondjak, van különbség

Mikor eléd állnak az utcán, és egy 3 utcával arrébb lakó nyanya megkérdi, h mióta vagy munkanélküli, hát az csúcsszuper. Közben még egyetemista vagyok....

Pletykálnak mindenkiről, mindent, nincs jobb dolguk

Jobb a nagyváros, hidd el

2013. jún. 28. 20:11
 7/18 anonim válasza:
63%
Jobb a város persze éld le az életed 40 nm2-en gratula.
2013. jún. 28. 20:14
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát kinek mi, én városban élek de az első alkalommal visszamennék falura ha tehetném. Itt több a paraszt mint ott :D :D
2013. jún. 28. 20:17
 9/18 anonim ***** válasza:
64%
És ez minden nagy városra igaz, mindenhol több a paraszt mint a faluban pedig elvileg ott vannak a parasztok de mégis a városban élnek :D
2013. jún. 28. 20:18
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Valójában az a baj, hülyeségekkel érvelünk egymásnak.

Falun is lehet helyben a munkahelyed, lehet valakinek épp ott van cége, meg városban is messze. Hülye emberek is vannak mindenhol ugyanúgy....vagy inkább úgy mondanám hülyék azok mindenhol :D

Még csak lakás mérete sem mérvadó, falun is lehet szoba-konyhás házad, mg kisebb városokban is lehet panel. Meg egy nagyvárosban is lehet új építésű házad 2 szobával, nappalival, tetőterasszal, ez már inkább pénz kérdése.

Igazából ez olyan, döntse el mindenki maga hogy hol akar lakni, aztán kész, de fogadja el a másik véleményét is.

2013. jún. 28. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!