Miért jó falun lakni?
Tagadhatatlanul kényelmesebb a városi élet: közlekedés, boltok, szórakozási lehetőség...
A kérdés az, hogy ez a kényelem a fontosabb, vagy a nyugodtabb, lassabb, emberközelibb élet, a saját kiskert öröme, a természet közelsége?
Ki-ki döntse el maga.
Egy valami viszont egyértelműen a vidéki élet mellett szól: gyermeknevelés szempontjából egyértelműen a vidéki környezet a jobb.
Nem tudnék falun élni! Sok a "mindenki mindenkit ismer" jelenség.
Beleszólnak a szomszédok a magánéletbe, pletykálnak, mindent tudnak, mindent tudni akarnak. Munka nincs, kiskirályok vannak. Bulik nincsenek, 8 általánost végzett túlokosok vannak.
Míg Pesten rengeteg munkalehetőség van, végigmegyek a körúton, iszom egy Jacks Daniels-t. Lehet pízzázni, dumcsizni, színházak, uszodák, Gellért hegy, Budai vár, Normafa séták.
Elmehetek a Magnumba, CoXx-ba és senkit nem érdekel, természetesnek veszik. Van Metro, lehet csajozni, fiúzni.
kicsit mélyrepülésbe kezdett a topic színvonala. de inkább meg sem lepődök.
Szerintem egyéni igények kérdése, hogy ki hol szeret lakni. nem fikázom se a falut, se a várost.
igaz, született városlakó vagyok, éltem falun egy pár hónapot még fiatalabb koromban, de nekem nagyon nem jött be. vagyis inkább kisváros volt, falun sztem meg is bolondulnék.
ettől függetlenül megértem azt, akinek a falusi élet a kellemesebb, nagyobb biztonságban érzi magát, jó neki, hogy felismerik az utcán, boltban, van kihez menni segítségért.
egyelőre Budapesten érzem jól magam, elvégre huszonéves vagyok, szeretek szórakozni, járkálni, ismerősökkel összeülni, és új arcokat látni az utcán nap mint nap. ettől függetlenül nem tartom magam gyökértelen kozmopolitának, aki bárhol jól érzi magát a világban, csak valami nagy városban lehessen.
szülőfalum Budapest, minden ideköt, a sok bosszúság ellenére is képes vagyok szeretni az embereket és a várost. ugyanakkor ide köt a munkám, ha kirúgnának, sokkal hamarabb találnék új helyet, mint mondjuk egy olyan településen ahol jóformán verekedni kell egy tisztességes állásért.
talán ha megvénülök majd én is vágyom a csendre és a jó levegőre. akkor költözni fogok.
bármilyen lenézett dolog, szeretek a kis panellakásomban élni, kettőnknek sok is lenne egy egész családi ház, és ha már olyan meleg van, h nem bírjuk, akkor fél óra a Velencei tó, egész nap fekhetünk a matracon a vízben :)
Egyszerűen nem tudnék faluban lakni! Este hazajönnek a tehenek, trágyázzák a járdát. A szénát szét kell szórni az állatoknak. Izzadt tanulatlan emberek is vannak (van kivétel is, de a kivétel is rohan pestre..)
Pálinkát isznak kispoharakból, olcsó lőre borokat légypiszkos poharakból, angolul nem beszélnek, külföldön soha nem voltak. Kecskéket tenyésztenek és zsúp tetős házakban laknak, istálló van "mög könyér, szalonna"
Egyszerűen nem tudják mi az a manager. Milyen élmény éjszaka a Vígszínház előtt sörözni, divatos ruhákban, külföldiekkel beszélni angolul.
Uszodába, konditerembe járni...stb.
Egyszerűen kiráz a hideg a falusi élettől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!