Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek most lehetséges...

Szerintetek most lehetséges alkudni?

Figyelt kérdés
Előrevetítve a jövőt, pár gondolattal? Nincs türelmem még hónapokat, éveket várni hogy legyen miből válogatni, több eladó ingatlan, esetleg jóárasítva...
2020. ápr. 16. 12:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy hol akarod venni.

Vidéken - és most csak a falvakról beszélek nem a vidéki nagyvárosokról, városokról - aránytalanul olcsóbbak még most is a nagyon rendben levő házak.

Gyakorlatilag 20-30 millió környékén már korszerű, többszintes házakat árulnak, amennyiért városon legfeljebb egy panel 45 m2-est kapsz. De a falvakban 8 millióért is kapsz már házat, ezek rendszerint tisztességes állapotban levő Kádárkockák és még csak nem is vályogok, amik egyéni igény szerint felújítandóak, de enélkül is lakhatóak.

Vályogot még olcsóbban.

Nem vagyok gazdasági szakember, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezeknek az árai még lejjebb mennének, mert a városokhoz mérten aránytalan a különbség, még így a falusi CSOK-kal is.

Persze nem a cigányokkal zsúfolt határmenti zsákfalukra gondolok, oda épeszű fehér ember nem költözik, azok elértéktelenednek idővel, hanem normál falvakról.

A budapesti és az egyéb városokban árult használt lakások áránál én nagyjából 20% árcsökkenést tudok elképzelni, de ez a maximum.

2020. ápr. 17. 10:06
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

"Vidéken - és most csak a falvakról beszélek nem a vidéki nagyvárosokról, városokról - aránytalanul olcsóbbak még most is a nagyon rendben levő házak."

Talán, mert egy ingatlan értékét nem csak a falazat anyaga, vagy éppen a szaniterek kora határozza meg.

2020. ápr. 17. 11:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom miről beszélsz, mert nem fejtetted ki, így csak tippelgetek, hogy talán a munkalehetőségre gondolsz?

8 millió ember él vidéken, ebből 5 millió falvakban.

Ez az 5 millió ember úgy jár dolgozni - ha nem helyben foglalkoztatják - hogy ingázik, mert nincs minden utcasarkon összeszerelő üzem, vagy multi, esetleg irodaház.

A cégek ma már saját busszal viszik a dolgozóikat, akik meg nem ilyen helyen ügyködnek, azok másképp utaznak 10-20-50 km-t, ami nagyjából 30 perc, vagy 1 óra.

Ahogy én is budapestiként napi 1-1,5 órát utazom 2x-i átszállással, a pesti lakásomtól a budai munkahelyemre.

Vagy nem erre akartál kilyukadni?

2020. ápr. 17. 11:25
 14/19 anonim ***** válasza:
#13: Ez csak egy dolog bár nem elhanyagolható, hogy milyen és mennyi munkalehetőség milyen messze van (térben és időben is és ez elérhetőség rugalmasságát, kényelmét ,költségét tekintve is), de mellette ott az infrastruktúra, oktatás, egészségügy, szórakozási, bevásárlási lehetőségek, esetleges közművekkel ellátottság és még ezer másik dolog, amin változtatni nem nagyon lehet.
2020. ápr. 17. 12:13
 15/19 anonim ***** válasza:

".... de mellette ott az infrastruktúra, oktatás, egészségügy, szórakozási, bevásárlási lehetőségek, esetleges közművekkel ellátottság..."

Nyilván ha valaki ingatlant akar venni, akkor körülnéz és a pénztárcája függvényében mérlegel.

Ma már minden faluban van villany, vezetékes víz, gáz, 80%-ban csatorna.

Az általános iskolai, tehát az alapokat megteremtő oktatás ugyanaz - ha nem jobb - mint Budapesten. Barátomék kelet-magyarországi 2500-as lélekszámú faluban élnek, az onnan kikerülő gyerekek egy része Pannonhalmára nyert felvételt, ami tudjuk, hogy nem nívótlan hely, erős felvételi követelményekkel.

Egészségügy?

Hát bizony ez településtől függetlenül csak szerencse kérdése, hogy milyen háziorvost fogsz ki és az szakmailag és emberileg milyen szinten áll. Nekünk Budapesten egymást váltotta két se.gfej, most a harmadik egy abszolút kezdő, majd kiderül mi lesz belőle. A kórházak egy szinten mozognak országszerte.

Szórakozási és bevásárlási lehetőségek:

Kinek mi a szórakozás?

Hacsak nem színházba, operába, múzeumokba akarsz járni napi szinten, akkor vidéken is van étterem, pub, pizzéria, diszkó, ha ez kevés, akkor amikor időd engedi lehet menni 15 km-el arrébb a bowlingért, vagy egy-egy koncertért.

Bevásárlási lehetőség:

Jelenleg úgy vagyok értesülve, hogy vidéken, különösen a falvakban minden van, a városokban annyira hiányolt élesztő is és a henteseknél friss hús, normál áron.

De attól még, hogy jól elbeszélgetünk a város és a falu viszonylatáról, azaz offolgatunk, nem adjuk meg a választ az eredeti kérdésre, hogy

"Szerintetek most lehetséges alkudni?"

Én ugyan igyekeztem az első válaszomban leírni erről a véleményem, hogy vidéken miért kevésbé, de azóta nagyon eltértünk a tárgytól.

2020. ápr. 17. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:

#15: Tényleg offolgatunk, de ne mondd már, hogy ugyanaz a két véglet amiről beszélünk.

Persze szerencse kérdése a háziorvos, az már nem szerencse, hogy mekkora a település és van egy barom, vagy 4 körzet, ami között van lehetőség átjárásra és a 4-ből csak kettő barom.

Oktatást ne is említsük, anyám kisvárosban általános iskolai tanár. Nagyon nem mindegy, hogy egy általános iskolába van összeereszve második osztályban a 16 éves Kolompár Marlonbrandó és egy ígéretes leendő orvos/mérnök stb palánta. És lehetne sorolni. Bármennyire is globalizáció van és ott a tacskó minden sarkon, azért a lehetőségek teljesen mások. Ezt el kell fogadni. Vannak dolgok amik növelik az ingatlan értékét, vannak amik csökkentik a környezetében. Ezáltal növelik az alkupozíció erősségét pl. (csak, hogy visszakanyarodjunk az eredeti kérdéskörhöz:))

2020. ápr. 17. 13:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag ugyanazt mondjuk, csak máshonnan közelítünk.

Én azt mondom, hogyha nincs valaki nagyon jól eleresztve anyagilag, akkor tud venni az országban akár 10 millióért tisztességes otthont, míg ugyanezt a házat Budapesten, vagy a városokban már 50-80 millióért kapná meg.

Nyilván az árdifferencia lefedi az általad hátrányként írt dolgokat, amik egyébként nem tragikusak, de vannak akiknek ezek a kényelmükbe, életvitelükbe nem férnek bele.

Azoknak fizetniük kell a tízszeres árat és ha van rá lehetőségük, akkor tegyék és ha tudnak alkudjanak!

Vidéken meg szintén lehet és szokás is alkudni, de ott a nagyságrend is más, nagyjából 2-300ezer ami még belefér, mert még így is olcsók az ingatlanok a városhoz viszonyítva.

2020. ápr. 17. 13:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Éreztem, hogy valamit kihagyok!

"Persze szerencse kérdése a háziorvos, az már nem szerencse, hogy mekkora a település és van egy barom, vagy 4 körzet, ami között van lehetőség átjárásra és a 4-ből csak kettő barom."

Aha, csakhogy ez nem ilyen egyszerű!

Mi nem tudtunk háziorvost váltani, mert mindenki ismeretlenül is elutasított, mondván, hogy tele a praxisa.

Valószínűleg így is volt, mert eléggé leterheltek, de az is lehet, hogy nem, csak a kollégával nem akartak rossz viszonyt.

Ahova meg beférsz, mert nincs tele a praxisa, attól jobb ha távoltartod magad, mert ez nem véletlen. És mindez Budapesten!

2020. ápr. 17. 13:57
 19/19 anonim ***** válasza:

#17: Persze, tök ugyanarról beszélünk. Csak amikor alkuról van szó, nem úgy megy oda senki szerintem, hogy igaz, hogy valami sz/r, de nekem még belefér, hanem kihasználná az ártárgyalásban a hiányosságokat. Minden viszonyítás kérdése, itt alku oldalról néztem. Meg lehet nézni minden tételt külön-külön, mert nem egyformán fontosak egyeseknek. Értelemszerűen egy fiatal lesz/rja milyen a háziorvos, ha nem beteges, de mondjuk nagyon nem mindegy neki milyen az oktatás a környéken, egy nyugdíj közelinél pont fordítva. De ha valami nem túl acélos, az alku szempontjából előnyös a vevőjelöltnek, ha van szüksége rá, ha nincs. Mert ugye mondani bármit lehet :)

#18: Szóval van választási lehetőséged... Ahol egy, azaz egy körzet van, ott nem is létezik a fogalom, hogy választási lehetőség. Még elméletben sem. Erről van szó. Nem arról, hogy te rossz környéken laksz egészségügyi szempontból, mert a jókhoz nem férsz be. De legalább van jó, több is, ahogy értelmezem a válaszodat.

2020. ápr. 17. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!